Friday, May 21, 2010

TIBA-TIBA TERINGAT MONA FANDEY


Jangan fikir yang bukan-bukan... Blog I ni insyaAllah tiada unsur-unsur mengaibkan sesiapa, apatah lagi bila si polan tu dah tiada lagi di muka bumi ni............Cuma bila buat sessi mix and match tadi tiba-tiba teringat si Mona Fandey......... sebab Mona Fandey ni walaupun duduk dalam penjara dan rasanya kat penjara baju pun terhad kot........... Boleh bawak segerobok baju ke???? Nak tanya pada yg pernah ada pengalaman ditahan dalam  penjara ni? Hehehe ada ke yg nak mengaku......

Sure duduk dlm tu, baju pun limited kan???.... tu la tapi nampaknya pandai pulak si Mona ni mix and match.  Tiap kali sessi "shooting2" keluar masuk makhamah, sentiasa je fesyennya mencuri perhatian.


Tapi kita ni ( I lerr..... uolll I tak tahu... TAPI...... sebahagiannya I tahu sebab ramai blogger yg menghadapi masalah serupa dgn I... uoll ada declare itu ari kan?)....... baju dah segerobok pun asyik pening memikir kita ni kan....... tiap kali nak keluar ambik masa berjam2 nak pilih mana satu yang match... sib baik tau my IRP kalau bab2 ni memang faham dan selalunya bagi reminder 2 jam sebelum bertolak... Itu pun kdg2 tak cukup masa lagi...


Selalunya I dah gantung secara berset mcm ni...
baju, inner dan shawl ... KALAU TIDAK....
alamat berjam la jawabnya buat penyelongkaran...
itu belum lagi cari brooch yg selalu dikebas
oleh.... oppss... anak daraku selalu
"membuat tuduhan palsu" mengatakan mamanya yg
kebas brooch diorg.... tapi rasanya tak kot...
you all yg letak bersepah.... mama pungut je la...




Baju ni gedoboh kan? Paras lutut blous ni.......
sesuai la tu dgn usia I...
tudung? recycle je...asal ada unsur2 kaler pink....
Takpe..... tau la nanti I menggayakannya...




I akan matchkan yang atas tu semua
dengan aksesori2 kat bawah ni...



nampak gothic je kan bracelet ni??? Gotic Malam Edan???
Eh Gotic tu apa? Malam Edan tu dari perkataan Jawa..
bermaksud..... Malam Yang Gila


Ini jawapan maksud GOTHIC dari Yahooanswer :


Gothic it's Individuality , the gothic people tend to be very proud of their tastes and they are very Intelligent and educated people. They do usually like to read , paint , or write mostly they like arts.


Kalau disebut AMERICAN GOTHIC plak... sila cek sendiri
di sini.

Bangle...

Nak gi mana I sibuk sgt2 ni???
Sesaja stand by.....



9 comments:

  1. terkojut plak tgk mona fendy wat penampilan xclusive dlm blo akak ni...hheheheh

    ReplyDelete
  2. Al-Fatihah untuk Mona Fandey ye.

    Betul Tu MM, Mama ni kan tiap pagi nak gi kerja dan siap mandi tu menung depan almari tau...rasa macam dah tak ada baju..selalu hubby komplen dah banyak cam tu pun kata tak da baju..hehehehe...mama tak suka siapkan baju awal2..sebab selalu tu malam plan nak pakai lain..bila pagi mesti pakai baju lain..heheheh

    Tang accessories...ohhhh mama kureng berminat. Dulu2 sukalah...tapi sejak dah masuk 3 series ni cam kurang minatlah..disamping nanti asyik kena belek2 aje ngan Amir kan..hahahahe..so semua koleksi mama tu tersusun cantik aje dalam drawer...boleh turunkan kat Ika kot nanti...( ehhhh sorry yea...membebel panjang sangat ni)

    ReplyDelete
  3. hahaha... Mama...lagi satu bab tudung...kdg2 dah penat lilit2 kt kepala, bila belek mcm tak kena siap tukar balik...geledah yg lain.. dasyat...kan?

    aksesori tu MM bukan apa..bergantung pd mood, klu baju tu nmpk polos mmg MM pakai.. klu dh 4 series nt mungkin tukar kpd eksesori yg lebih menampakkan kematangan la kot...tengok mcm makcik2 tu diorg pakai gelang kristal pun still nampak vouge..

    Cuba tengok Mona tu..neckles tu simple je kan..but still menampakkann dia lebih gojes.

    ReplyDelete
  4. fie sorang je ank dara dlm rumah. the only daughter. fie ade 2 org abg dgn sorg adik laki. jadi pakaian fie mmg x berkongsi dgn sape.

    cume parents sedikit peningla dgn fie.

    make-up satu kotak besar mcm make-up artist. baju mmg penuh sebijik almari 3 pintu. klu ckp psl bangles, chains, earring yg funky, ade 4 pintu kecik penuh. sebijik lagi almari, buat simpan seluar, skirt.

    mak cakap boleh buat meniaga kat pasar malam.hahaha. skrg da bhenti membeli baju. sebab penuh sgt almari.

    ReplyDelete
  5. wah3 Fie... boleh simpan 7 keturunan...kalau dah eksesori sampai 4 pintu kecik mmg dah tak boleh lawan la tu.. seronoknya kan jd the only girl in yr family...mesti bila Fie nk kawin nt semua sedih nak lepaskan Fie.

    ReplyDelete
  6. MM..wallaaa kok beset set gitu..tapi bagus juga kan..akak kalau nak jalan senang jer..simple maklum laa nak bergaya sakan anak dara duk kiri kanan..kang syusah lak orang nak pasan..mana mak mana anak kan!!!yang penting awet muda kan...kan....

    ReplyDelete
  7. Tak silap Arwah ni dulu penyanyi kan? tapi tak meletop la...

    Ingat ada kisah misteri la tadi...hehhee

    ReplyDelete
  8. hahaha...Kak Asma... betul la kan...kalau kita emaknya terover sgt, org tak prasan plak yg mana satu anak...yg mana satu emak...tersalah ngorat plak.

    JS ~ tak tergamak nk cerita bab2 misteri, yg empunya nama dah takde...lagipun kita kena menghormati waris2nya yg tinggal, kesian...anak2 tak berdosa.

    Ha'a dia dulu penyanyi..carilah kt YOUTUBE...sedap suara dia, I pernah dengar.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...