Tuesday, September 28, 2010

SEHARI HIDUP TANPA FB..... begini rupanya....


Abaikan tentang tudung syria bercorak pelangi yg I beli di Giant, Plentong ini.... dan abaikan juga tentang senyuman yang tak berapa menjadi itu.......... sebabnya I nak fokus pada SUNGLASS yang baru I beli kat............. oh lokasi kejadian biarlah rahsia..... pada hujung minggu lepas...

Tak la mahal mana pun .... tapi kopak la jugak duit ni... Tapi sebab "sunglass ala datin" yang I selalu pakai tu dah mengalami kerosakan.... tu yg I beli baru.. I sebenarnya berkenan dengan fesyen yang artis2 skrg tgh pakai.... ala yg bingkai bulat2 tu la... bila kita pakai muka dah jadi macam nyamuk (mosquito).


ngengggg.....ngenggg.....ngengggg...... sila
tengok gambar mata nyamuk itu? Mata kumpuan...


Teringat I di zaman persekolahan..... ada seorang jejaka tampan di sekolah I, my best fren , Ellise (bukan nama sebenar.....seorang chinese girl) tak setuju sangat bila I kata dia hensem... dia cakap :

"Ayaaaa........ dia memang hensem lorr...... tapi macam nyamuk.... u cuba tengok mata dia..... ada macam nyamuk tak???" Hahahahaha...... berdekah I ketawa.... Tiap kali tengok muka dia, teringat nyamuk... tiap kali tengok nyamuk teringat dia.

I tak kisah fesyen sunglass ala nyamuk pun.... Kan tgh trend sekarang! I nak yang macam gitu!!!!!!!!!!!!! Biarlah jadi nyamuk pun............... asalkan ikut peredaran fesyen.. cehhhh...

Kat kedai tu I cuba jugak yg fesyen ala nyamuk tu tapi bila I pakai..... sakit pulak la mata ni. Sebab design macam tu kat kedai tu cuma ada bingkai keras je yg ada... yang diperbuat dari bahan yg tak elestik! Tu yg sakit mencengkam hidung bila pakai.... Tak mau la... nanti beli mahal-mahal, tak selesa pakai pun tak guna....

So, I fikir2..... sebab amoi tu dah keluarkan semua segala spek2 yang ada kat kedai tu., dan layanan VIP diberikan, berjam2 memilih pulak tu....... mau tak mau terpaksa la I beli jugak... kalau tak mesti dia kata...... apa punya teruk la makcik ni......penat je aku melayan.... satu apa pun tak beli.

So, I pun beli la spek itu sebagaimana mengikut yg disarankan oleh amoi tu.... iaitu sebijik sunglass yang tak berapa nak nyamuk tapi selesa dipakai.... Shashal kata tak cantik....... Mama tak kisah.... janji mata Mama tak silau oleh panahan mentari.


Catatan : Hari kedua hidup tanpa "FB akaun tudung pink" ~ rasa2nya ok je.... :P

9 comments:

  1. wahahaha..cantik spek baru..nak pinjam boleh?? hehehe

    cun tul bile pakai spek itu..cam datin...:)

    ReplyDelete
  2. ADAH ~ thanks.... tp anak bujang I kata tak cantik... T ___ T.

    ReplyDelete
  3. MM, suke jugak spek mata lalat tuh..tp smpai la ni xbeli2 lagik, sbb spek lame masih ok lagik...

    **bila la nk rosak ni...ahhaa**

    ReplyDelete
  4. MM... mcm nyamuk pon mcm nyamuk la aik! Janji pueh hati yer tak..heheheh

    ReplyDelete
  5. weeewwit..cun MM..hot mama gitu!!

    i kempunan kan shade rayban, tp i rase i mampu beli yg rm 15.00 je, bkn rm1500..hahahaha

    ReplyDelete
  6. hehehe. mama vogue!
    fie pkai sunglass bila fie tak make up je akak. atau bila pergi bercuti tmpat yg panas. so, ada dua sbb je fie pkai sunglass. hahaha.

    ReplyDelete
  7. HANI ~ jom kita beli!!!...kita beli GUCCI nak? Lawa tau! Nanti muka mcm celebrity gitu! pwiweett..

    JS ~ Janji up to date! hahaha...

    MS BUBBLES ~ kumpul duit dr skrg...janji tak kempunan!

    FIE ~ "pakai sun glass time tak make up"...wah! good idea tu.. lg2 klu time malas nk pakai mascara kan...Akak plak pakai time nak jejalan tgh panas atau kupas kulit bawang dlm jumlah yg byk.

    ReplyDelete
  8. mcm x wiling tau, sbb harga shade boley dpt brg2 camera...haaa, ya allah...murah kan la rezeki ku!!

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...