Friday, October 1, 2010

Berhati-hatilah menulis komen ~ PAGI-PAGI BUTA BLOGGER TU DAH BUAT TEMPRATURE AKU NAIK!!!

I tulis perkara ni bukan ditujukan kepada pemilik blog tersebut.... sebab beliau dah pun minta maaf... I kalau orang dah minta maaf ni rasa sejuk la sikit kepanasan suhu yang menggelegak.

So..... biasalah bila pepagi buta dah rasa hot semacam..... tak pepasal adalah orang yg kita luahkan rasa kemarahan tu.... so dah terjanji untuk menceritakannya di sini.... tu yg I tulis entry ini....

Nama blog biarlah rahsia......

Semalam I komen kat blog tu...... memang I ada tinggalkan komen, itu I akui tapi... ayat I pendek je.... biasalah I kalau first time, belum kenal sgt blogger tersebut I tak pandai nak beramah mesra sangat. Nak mengutuk jauh sekali.... itu bukan prinsip I... lagi2 kepada orang yg I tak kenal... dah la ada profile I tertera di situ.... Kalau dah lama kenal dari zaman hingusan macam si COMEI tu boleh la nak mengutuk bagai. Dia nak kecik ati pun paling2 esok lusa dia muncul lagi kat blog aku ni kan... kan Mei kan? Huhu.... :P

Then..... masa I tulis komen berbentuk pujian tu.... I terperasan ada tulisan sinis ditujukan kpd blogger tersebut dari seorang blogger lain... lebih kurang macam mengutuk kenapa blogger tu guna bahasa Inggeris.. I pun pelik jugak.... tergamaknya blogger tersebut mengutuk bukan saja pasal penggunaan BI tapi tentang rupa paras....

Pastu..... pagi tadi... I rasa macam tergerak atiiiii je nak masuk balik blog yg baru I nak "berjinak2 mengenali"...... selalunya I jarang nak jejak balik komen yg I tinggal melainkan blog tersebut adalah milik teman-teman blogger yang biasa TERJUN kat blog I ni atau yg dlm senarai BLOGLIST tu.. Then entah apa yg buat I rajin... I baca balik komen2 yg ada kat situ.... I noticed tertera nama MISS MIRROR (maksudnya ada blogger tujukan komen utk I di situ)..

Lebih kurang macam ni tulisannya :

MISS MIRROR :
Itulah sebab bangsa melayu tak boleh maju dalam dunia modern ini…nak jadi katak bawah tempurung saje!
Saya detect nada ‘envy’ drp kamu..bla bla bla.....B.Inggeris bla bla bla. But not too late…boleh lagi mempelajari sebelum ditinggalkan ke belakang!

Begitulah yang ditulis oleh commenter itu ......

WHATTTTTT???????????? Apa yang dah I tulis???? Pesal plak kata-kata itu ditujukan pada I??? Kepada MISS MIRROR??? Madu kuberi.... tuba yang dibalas?? Bila masa pulak I ada mempertikaikan penggunaan bahasa Inggeris blogger itu??? ORANG LAIN YANG MAKAN NANGKA.... KITA PULAK KENA GETAHNYA..... dah la menulis di celahan commenter2 yg ramai tu.......... macam tu kalau kena kat UOLLS masih lagi mampu SENYUM di pagi hari???

Lain kali.... nak tulis komen tu..... baca dulu betul2..... dan lagi satu... I rasa pun layout ruang komen tu pun tak mesra pengguna.... boleh menggelirukan orang lain sebab setiap baris komen terlalu berdekatan... silap haribulan.... kita tak tulis pun orang kata kita yang tulis...... So, moralnya... BERHATI-HATILAH MENINGGALKAN KOMEN.....

p/s : patutlah orang asik keluar masuk blog I dari link tersebut.... agaknya nak tengok kot "mana satu la makcik yang suka kondem orang ni?? lawa sangat ke?" hahahhaha... sorry ya... saya tak suka kondem orang hingga memalukan sebegitu.... tentang BI...tentang paras rupa... apa da.... ingat I tak sekolah ke? I sekolah tinggi tau (maksud I sekolah I lima tingkat...atas bukit lagik!!)

Dah la...buang masa je melayan bebelan I ni...... baik layan apa yg I breakfast hari ni..... biasa la.... hari ni kan merupakan "HARI RAYA" setelah 6 hari bertangguh tu!!!!!!! Yey!!!!!!!!!!!!!


makaroni ni kalau nak sedap.... bubuh cheese atasnya then masuk oven
bakar!!!! tapi sebab malas... so buat je macam ni...


ni cengkodok oat - resepi dari AYU citarasa rinduan...

21 comments:

  1. huhuhuhu.... tu sbb kadang2 aku malas nak letak komen apa2 kat blog2 yg aku kurang kenal...

    ReplyDelete
  2. sabar akak. kiranye neh salah faham la yer? klu org buat salah dan minta maaf xpe. tp yg menjadi geram, org buat salah dgn kita x sudah2, xde mohon maaf pun. yg bertambah geram, bila org lain yg xde kena mengena masuk campur buat2 tahu. itu lagi panas akakkkk.

    ReplyDelete
  3. aku dah bukak blog tu...dia dah betulkan...

    ko fikir yg positif je, gara2 pasal ni blog ko terus fames... ko tgk visitor ko hari ni dah naik tu....

    ReplyDelete
  4. FIE ~ mana ada dia mintak maaf kat akak..yg mintak maaf tu pemilik blog je...commenter tu tak mintak maaf punn... Ha'a ya...yg kes cik anon kat blog Fie tu pun akak tak phm... alhamdulilah akak takde masalah dgn cik anon2 spjg menulis blog...cuma sekali tu je yg dlm chatbox tu je...

    MEI - ko niiiii... Aku tak salahkan blogger tu la.. aku cuma salahkan commenter tu je. Eh ko ni!!!!...kan aku cuma ckp dgn ko je.. ko pegi tulis plak kat sini..habis satu malaya baca yg aku bgtau kat ko!

    ReplyDelete
  5. alamak...ape kes da mcm tu!!

    ok2, i nk marah jgak..u kn kwn blogger i..
    cop2, i kurang paham kenape kena wujud kes mcm ni..ade kah blog itu yg kite discuss semalam??

    please bg i link..senyap2 yer..

    ReplyDelete
  6. MM..macam2 pandang org...jgn marah2 aik hari ni hari Jumaat jom bergumbira!!!

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. yer!! agree with u jemari seni!!
    chill!!!!

    ReplyDelete
  9. kak..kesian sangat....susah payah kak komen..lsast2 sakit hati

    thanks amik resepi ayu yer....i love u

    ReplyDelete
  10. MS BUBBLES ~ oppppsssss!!!! huhu!!!

    Ms Bubbles, JS and Ayu... don't worry I dah ok dah..now I tgh senyum sampai ke telinga ni... :)

    Ayu ~ cengkodok itu sgt sedap! Thanks again.

    ReplyDelete
  11. salam miss mirror
    sabar ajalah banyak2...kite selalu juga jln2 kat sini...

    ReplyDelete
  12. Hai CUTEOVEN....hahaha... kita pun perasan jugak awak selalu lalu sini..(CCTV I yg bagitau)...thanks ya...

    ReplyDelete
  13. Saya lagi tertarik ngan 2 juadah MM tu hahahaha...macam syok je kan...
    pasal blogger tu..jgn la ambik pot MM...lantak dia la...kita jgn 'kawan' org yang sebegitu kan kan kan...hidup musti mau ceria!!

    ReplyDelete
  14. ya la NorGIE...hahaha...baik kita pikir masak2 je lagi best..lagi kenyang perut.

    ReplyDelete
  15. hahahaha...

    terror kn i teka,
    MM, senyum smpai telinga...
    weeewiit, good news ni!

    ReplyDelete
  16. wah...kontroversi jgk eh sis..heee..sabau je la,tk pasal2 kena sound,hihik..

    ReplyDelete
  17. hahhahahahhaha... lawak betul miss (membaca selepas miss x marah lagi mmg lain feel nya)

    ReplyDelete
  18. @eh Dr. P'ja n KENGKAWAN ~ tak perasan plak uoll tinggalkan komen kat sini.

    Ya la P'ja... mmg kontroversi je tak pepasal..

    KENGKAWAN ~ sebenarnya yg paling I nak elakkan dlm penulisan berblog ialah kemarahan... I hate it...tp terpaksa.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...