Wednesday, April 24, 2013

Sabar..


You all nak rumah mewah ni?
Percuma.. Nak tak?



emas... walaupun sebegini comel
kalau kita dpt free pun kita dah cukup suka kan?
Apatah lagi sebungkal..



Jadi.. kalau sekiranya PAHALA PERCUMA itu
kita dapat lihat sebagaimana kita melihat aset2 duniawi ini.. :-


*Pasti kita akan berhenti bersedih bila orang menyakiti hati kita..
*Pasti kita tak lagi berduka lara bila orang mengumpat kita..


kannn?.


JUSTERU... disebabkan Allah sembunyikan semuanya itu dari 
pandangan mata kita...  
Kita berbaik sangka la saja tiap kali adanya dugaan demi dugaan 
menimpa.... SABAR.





Ok.... good night.




5 comments:

  1. Betul tu Miss Mirror, syaitan selalu menggoda, menghasut agar kita selalu bersangka buruk, lebihkan duniawi, sedangkan benda2 tu semua kalau takde pun tak apa. Mati nanti bawa kain kapan dan amal jariah.
    hehe...selamat pagi!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Morning Kak Zana...
      Betullah kan... syaitan mmg jelous ngan kita.
      Tak nak tengok kita senang. :)

      Delete
    2. Kak Zana - Saya tak dpt la nak komen kat belog akak, klik2 pun tak muncul la comment box tu. :'(.... why?

      Delete
  2. Betul la....kalau kite ley nmpak semua tu..mesti semua org akn jd baik kumpul pahala jer kan..hurrmmm...muhasabah diri nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aty - ha'ah.... mesti dunia akan aman bila semua tu org bleh nampak.. hehe..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...