Thursday, December 1, 2016

Susah Ke Persahabatan Antara 2 Darjat? - Lara Aishah

Assalamualaikum..






Episod mlm tadi...  Scene si Baby  marahkan "Bella" (eh lupa plak nama dia) tetiba buat ai sedih.  Ya,  ai tau si "Bella" ni tipu Baby mengatakan dia anak jutawan (padahal anak penjual buah2an kat pasar).  Penipuan direka  semata2 nak melayakkan dia berkawan dgn Baby (anak Dato') then Baby found out... tros marah.  Ayat Baby masa marah tu ala2 riak  tros tersayu pulak ai... rasa nak peluk je Bella tu.  Sobsszz....


Topik ai hari ni....
"Persahabatan Antara 2 Darjat".  

Berkawan pun semestinya nak sekufu ke?.   Apa jadi kalau tak sekufu?.

Apa jadi?.    Kalau tak ukur baju kat badan sendiri memang parahlah. Cth :  kawan beli Hermes, anda pun nak beli, kwn tukar perabot anda pun nak tukar.  Pendek kata... pandai2lah menyesuaikan diri.


Ai tertarik dengan semangat setia kawan yg ditunjukkan oleh sekumpulan persahabatan anak ai yg pelbagai level  (I don't want to mention my kid's name siapa).

Dlm group dia ada yg kaya, sederhana dan susah pun ada.  So,  bila ada jualan apa2... kalau yg susah ni tak mampu beli, mereka sama2 berkorban tak beli terus demi menjaga hati.     Pernah jumpa tak kawan macam ni?.  Jika ada.. simpan mereka baik2 dlm hati sebab ianya rare.


Teringat aduan seorang ibu.. sebab pelik, baru sebulan dia tolong punggah2 bag alih2 dah balik pulak anak dia ke sekolah lama..

"Anak aku tak nak duduk asrama Sam.. sebab malu..  kawan2 dia semua anak2 orang kaya.. bila Cikgu tanya.. "Ayah kerja apa?".  Dia rasa rendah diri".

Ooo alkisah.

Oklah... tak jadi nak ulas pjg2, uoll jelah ulas sebab ai nak makan Nasi Daging yg ai masak mlm td.  Sedapppppp!!    T.kasih Kak Yati blogger (Cahaya Hidupku.. nama blog) atas resepi.



























2 comments:

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...