Friday, March 20, 2009

Pedoman Untuk Wanita

Assalamualaikum semua... Bersempena hari wanita, Miss Mirror bawakan kepada anda Pedoman Untuk Wanita untuk tatapan anda yang bergelar wanita. Tidak lupa MM berpesan, bagi anda yang bergelar isteri... indahkan rumahtangga anda dengan LOSYEN KAMASUTRA. Untuk para suami... rendahkan EGO anda dengan KOPI KELAPA DARA dan OIL31. Untuk diskaun yang hebat DAFTARKAN KEAHLIAN ANDA SEKARANG JUGA. MM harap rumahtangga anda semua akan kekal bahagia buat selama-lamanya. Selamat membaca dan SELAMAT HARI WANITA BUAT SEMUA.

v TERIMA LELAKI AGAR DIA MENERIMA ANDA

mungkin tiada perkataan yg lebih sesuai utk menyatakan ini selain dari"terimalah lelaki sebagai sedia kala" terima dia sebagai lelaki... yang penting untuk anda mengetahui ialah mengenai lelaki,bukan mengubah lelaki. Jika anda mahu mengubah personaliti lelaki yg menjadi kekasih atau suami anda, dia mungkin akan menjadi insan yang lain,yang mungkin tidak anda suka dan tidak menyukai anda.


--------------------------------------------------------------------------------

v FAHAMI LELAKI AGAR DIA MEMAHAMI ANDA

cuba memahami perangai sedia ada pada seorang lelaki dan menyesuaikan perangai itu dengan diri anda, adalah lebih baik dari cuba mengubahnya dan beranggapan bahawa ianya tidak sesuai dengan anda asalkan perangai itu tidak bertentangan dengan kehendak agama dan kesopanan budaya dengan cara itu lelaki akan cuba memahami anda dan menyukai dirinya dengan diri anda.


--------------------------------------------------------------------------------

v BERUBAH UNTUK MENIKMATI PERUBAHAN

sekiranya anda mahu mengubah perangai lelaki, malah perangai sesiapa pun anda tidak akan mampu berbuat demikian kerana insan itu sendirilah yang akan mengubah perangainya jika dia mahu. Anda cuma mampu memujuk dan mempengaruhinya agar berpihak kepada anda. Anda sendiri perlulah sanggup berubah kepada perangai yang lebih baik untuk membolehkan seseorang lelaki berubah memperbaiki diri.


--------------------------------------------------------------------------------

v SANGGUP MEMBERI UNTUK MENERIMA

di atas segala-galanya, apa yang paling penting untuk anda lakukan ialah sanggup memberi lebih banyak dari yang anda sanggup terima dari seorang lelaki. Dengan itu, anda mungkin akan menerima lebih banyak dari yang sanggup anda beri.


dan lagi.........

v PERCAYA UNTUK DIPERCAYAI

v MENANGKAN LELAKI UNTUK MENANG

v SIFAT NEGATIF MEMBUAHKAN KESAN NEGATIF

v BERTANGGUNGJAWAB BAKAL MENIKMATI KESAN TANGGUNGJAWAB

v KRITIKAN AKAN MEMBUAHKAN KRITIKAN

v BERI LELAKI APA YANG DIA MAHU

v TUNJUKKAN MINAT TULEN TERHADAP LELAKI

v SENYUM ITU TANDA KASIH YANG TIDAK PERLU DIBAYAR

v PANGGILAH LELAKI DENGAN PANGILAN MANJA

v HORMATI DIA SEBAGAI LELAKI

v DENGARLAH DENGAN BAIK

v BERCAKAP TENTANG APA YANG DISUKAI

v KATAKAN LAH BAHAWA DIA PENTING DALAM HIDUP ANDA

v JANGAN KATAKAN PENYESALAN MENGAHWININYA

v ELAKKAN PERGADUHAN

v JANGAN MENYALAHKAN,MINTA MAAF BILA BERSALAH

v HIDUP BUKAN HANYA DIDUNIA

No comments:

Post a Comment

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.