Friday, August 18, 2017

Dapatkah Penagih Dadah Dipulihkan Sepenuhnya?

"Ada lebih kurang 400 ++  sekolah2 Malaysia yg disenaraikan bermasalah dispilin dan terlibat kes dadah.".
- sumber  :  berita wassap.. pastu ai tak baca abis link tu sebab terkejut dgn nama 1 sekolah tu.  OhmyGod!.  😱😱.    Moga dpt dibaik pulih.

Emmm...  yg ai tahu dadah dari Malaysia paling "MENAKUTKAN" sebab dah dimentera dan dipuja2 dgn sembahan syaitan dgn upacara ritual berbanding dadah2 dari obersea yg lain.   Malah, tulang temulang penagih yg meninggal turut  dikitar semula menjadi dadah... sebab keadaan badan yg dah penuh dgn najis  dadah semasa hayatnya menjadi ramuan yg power.



Astagfirllah .. maka sebab tu lah kononnya ia membawa ketagihan yg dasyat kpd penagih dan proses pemulihannya lebih mengambil masa berbanding penagih2 negara lain spt Aussie, US dsbnya.. kebanyakan mereka sekadar menyedut dadah2 moden yg senang utk dipulihkan.


Orang2 sini yg berazam utk kembali ke pangkal jalan selalunya sekadar  berjumpa doktor utk mendapatkan rundingcara.

Pada firasat ai.. utk orang2 kita plak, harus juga disertai  dgn perubatan Islam kot utk ilangkan "syaitan2" yg dah dimentera dlm  dadah yg dah disedut tu.  Wallahualam.   Anyway, bear in mind.. Allah lebih berkuasa dari mahluk2 yg lain..  dan setiap penyakit ada ubatnya.. jgn pernah berputus harap.


2 comments:

  1. Kesian diorg. Sepatutnya diberi peluang untuk berubah walaupun x dinafikan mmg susah nak buang tabiat dadah ni. Cuma kena perlu tambah keimanan je dulu

    ReplyDelete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.