Monday, January 22, 2018

Dah Hantar Baju Raya 2018. Over tak?.

                  Assalamualaikum guyzz..

Thanks kpd teman2 blogger yg memberikan idea pada kain2 yg tak cukup meter aritu..

Setelah berdilema, akhirnya ai memutuskan untuk buat 2 pasang blouse.
Bermakna kalau siap pun.. ianya akan hanya dipakai pada bln 12 akan datang sebab lepas ni autumn,  winter spring pula akan muncul. Tu lah sebabnya kurang semangat nak buat blouse kat Aussie ni.




Biru tu blouse contoh yg sangat sedap kat badan. Harap kawan ai akan tiru bulat2 sebijik mcm tu. Hihi..


Ni nak buat kemeja sebagaimana baju hijau contoh tu.



Yg oren bawah ni inshaallah baju raya la kot, kalau umur pjg sampai raya.
"Stranger" yg pilihkan.  Baik hati sungguh minah saleh tu melayan ai kat kedai kain walau sales girl kat situ pun ada yg  ala2 kekwat (faktor cuaca yg tgh panas berdentum agaknya).






Untuk anak2... biar dorang pilih sendiri.  Sejak memasing dah anak dara ni, masing2 dah ada taste sendiri.








12 comments:

  1. Asalkan hati sendiri terhibur kan mis mirror

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Mazni!!. Akak suka statement tu!!.
      MasyaAllah mmg terhibur dpt tgk kain2 tu. Haha .

      Delete
    2. Siapa lagi nak jaga hati kalau bukan diri sendiri.

      Hati itu perlu dibaja, agar sentiasa bersemangat waja.

      Tanam sayur rumput kan tumbuh, tanam rumput sayur memang lari jauh.

      Delete
    3. I loikeeeeeeee. Jagalah hati supaya hati sentiasa gembira.

      Tp tanam rumput carpet, cantik pemandangan.

      Delete
  2. wah dah tempah baju raya..saya tak tahu lagi beli siap je agaknya nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama AA - Haha... sesaja je saya cari alasan utk bergembira. Tapi tailor pun ckp, bulan 3 akan tutup oder.

      Delete
  3. Mama seriau hantar last last minit sebab dapat tukang jahit caca merba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu MH.. saya pun pernah & akhirnya baju tu pakai sekali je. Lagi membazir kan?.

      Delete
  4. Lagi teruk ibu kena tahun lepas. Naik angin betul, mulut pun macam longkang, sama macam hasil kerja tukang jahit caca merba ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG!!!. Ada juga tailor yg bermulut longkang ye Ibu?. Ish ish ishhhh...

      Delete
  5. Wah cantiknya lain2 Tu. Yg blouse biru Tu mama suka tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blouse biru tu utk baju contoh. Dah buruk dah Mama.. tp sedap betul dipakai.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.