Friday, January 19, 2018

Sederhana Tapi Bermakna

Berkat doa si Joco (anak kucing ai) agaknya,  birthday ai tahun ni walau tak lah gah.. tapi bermakna.  Misi birthday 7 hari 7 mlm telah berjaya. Impian bush walk pun telah terlaksana. Letih juga mendaki gunung ganang, kampung2 org.

Apa kena mengena Joco dlm ini filem?.
Owhh!.   Kalau ikut perancangan awal patutnya kami ingin menginap di mana2 hotel atau homestay dan tinggalkan saja Joco di nurseri, 20 dollar sehari.. tapi asbab kesian, mama korbankan sajalah keinginan itu demi melihat si bulus membesar dgn air tgn sendiri.  Cewahh!.


So,  setiap destinasi.. kami balik hari saja demi menjaga makan minum dia & berry dia.  Begitulah tiap hari sampai semua destinasi impian dpt dilawati.









Banyak pix telah didelete dari SD card, so ini sajalah yg tinggal sbg kenangan peribadi.
Tip untuk mengelakkan org muntah, ai tak post di satu media social yg sama. Bertebaran seciput di fb, seciput di IG, seciput di story dan seciput lg kat sini (belog).  Ha!. Itulah rahsianya supaya orang tak muntah sgt.  Muntah sikit2 je.. Muehehe..



2 comments:

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.