Friday, July 27, 2018

Baju Raya Aidil Adha 2018

Dua tiga minggu terakhir ni kelihatan macam my Aussies's fren di FB sibuk membeli baju2 raya haji siap 1 set sefamily...  berbanding teman2 di Malaysia yg sibuk membeli durian.


Kecuakkan diriku pun melanda!. 

"Ada event apakah di Aussie??".
"Akan meriah sangatkah??".
"Banyak jemputankah?".


Tapi seingat ai, mengikut pengalaman yg lepas2,  lepas balik solat raya kat mesjid, kami cuma ronda2 shopping complex je..
Itu pun mcm dah heaven sgt..
Haha..

Tapi..
Tak tahu la tahun ni..
Kot2 ada kejutan2 lain...

Kita tunggu dan lihat ye..




So... mlm tadi geledah2 la gerobok.. ada gaun yg masih anggun ni. Settle!.  Takyah sibuk2 nyopping raya.

Teringat 1 pesanan Imam Syafie..
"Jika kau memiliki sifat qana'ah..
Kau dan Raja... sebenarnya... sama sahaja.".

Let's  qana'ah guysss.. and feel like a princess!.  Yeyyy!!
Qa'naah yg dimaksud ni qana'ah hati ye.. bukan qana'ah usaha. Kita masih dituntut untuk berusaha memperbaiki mutu hidup kita.. bukan duduk diam dan menunggu.
Gitcheww!.


No comments:

Post a Comment

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.