Tuesday, September 14, 2021

DIY skirt kembang.

DIY mampu menjimatkan dalam lebih kurang RM70 (harga skirt kat sini dlm range 25 - 30 dollars).   Tapi tengok juga harga kain ela, boleh tahan juga mahalnya dibanding di Malaysia.   Jika dikira dari segi praktikal, beli ready made lebih berbaloi.. cuma sebab ada saki baki kain yg ai beli beberapa purnama yg lepas, elok lah dijahit dari terbiar.    Membazir saudara syaiton.

  



Taraaa!.    Siap pun memotong sehelai kain kembang ala princess.   Ok siap nanti kita pakai untuk ke picnic di Scarborough ye.

Disebabkan jimat RM70.00, meh kita reward duit tersebut untuk bahagiakan diri.   Hihi..  


4 comments:

  1. Hehe ada RM70 beli benda lain.
    Oh pandai juga menjahit.

    ReplyDelete
  2. tak sabar nak tengok skirt kembang itu...

    ReplyDelete
  3. InshaAllah panjang umur nanti saya gayakan skirt tu ye Puan2. Baru 70% siap.

    ReplyDelete

"Lisanmu adalah Syurga Nerakamu."
Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.