Masa kat Malaysia.. selalu beli yg dah kering je.. (pix bawah). Tu pun aku bukan makan. MIL je suka.
Pix ..google |
Tak pernah makan yg masih masak ranum mcm ni sebelum ni..
Aku bayangkan.. tentu rasa dia mcm tomato. Tu yg tak exited nak makan.
Mlm tadi member pelawa kenduri rumahnya dan dihidangkan benda ni. Oh not bad!!!. I loikeee!!. Kalau bubuh asam boi dan cili padi pasti tak kalah dgn mangga.
Sedapnya Pisang Kaki..
ReplyDeleteAkak suka tau Sam..
Selalu beli bila dah musim ni..
Biasalah di Malaysia ni 6 biji dah RM10..
Sementara ada disana , Sam makan lah puas-puas..
Akak tak pernah jumpa yg kering tu Sam..
Kat sini sebijik 2 dollar Kak Yati.
DeleteSedap pisang kaki tu. Kalau macam tu dekat RM7 juga sebijik kan akak.
ReplyDeleteBetul tu..
Deletetak pernah rasa. sian saya! Huhuhu, ni yang buat nak carik pisang kaki ni..=D
ReplyDeleteOlolo siannn... hihi
DeleteAssalamualaikum MM
ReplyDeleteKnor pun dok memgidam doyan tau...doyan siam adalah...bkn musim lagi ni agaknya..baru2 ni aje nmpk...rasanya bln posa ni byk kut....kecurlah dgn buah tukan....pisang kaki pun tak kurang sedap...tapi sdp lgi raja buah..hihi
Waalaikumussalam Kak Nor..
DeleteHa'ah.. lagi2 yg kuning dan bentuk dia mcm "kucing tido" tu kann... mmg sungguh menggoda selera si buah durian.
pernah makan dah lama, tapi tak ingat pula rasanya macam mana..hahaha
ReplyDeleteMcm buah ciku sikit kan?. Tp keras. Buah ciku sedap sikit.
Delete