Monday, May 17, 2010

ILMU PENGASIH

Since ramai sgt orang asyik keluar masuk blog I ni cari
info tentang ILMU PENGASIH..... almost every day
meh I ajar you satu "ilmu pengasih" yg ni pulak....
dari hari tu nak SHARE dgn you all asyik tertangguh-tangguh


Yg latest, ni le KEYWORD2 yg membawa penjejak2 info ILMU PENGASIH
tu ke blog I ni :-
1) mengapa ilmu pengasih yang diamalkan tidak mujarab....
2) mencari penawar terkena ilmu pengasih

Soalan no. 1 tu.. mintak ma'hap la yer.. tak dapek la den nak menolong eh..
ilmu pengasih apa pulok yg u amalkan tu? Jgn yg syirik udah ler.... Kang
sengara plak kat akhirat nanti.. nauzubilahiminzalik.

Yg no.2 tu... sian la pulak mendengarnya...siapa la yg kenakan U ilmu pengasih tu???
Memang nak kena cubit orang iteww!!



Berbalik pada apa yg I nak SHARE ni... ianya
hanyalah merupakan satu doa yang boleh U amalkan selepas solat....
Ianya juga adalah satu amalan untuk menambah KARISMA (sila baca pendapat2 mereka tentang karisma di entry yang lepas....)






Memakan masa yg lama I nak tulis kat sini sebab nak tunggu
Ustazah S.A passkan yang berhuruf jawi tak sempat plak
nak menyinggah rumah masa balik kg hari tu... dah malam sgt ..
kalau ada pun tak bermakna...
scanner I tgh menggedix tak bleh pakai skrg ni...
kalau mcm tu I tulis rumi je la ya puan2..... sorry ya...

ALLAHUMMARZUKNI IZZAU
WA SUROFAU
WAJ ALNI MUKMINATAN
SHOLIHATAM... MAHBUBATAN
INDAKA WA INDANNAASI JAMI'A

(Ustazah S.A kalau ada "ngendap2" blog I... sila tepon kalau ada kesilapan
dari segi tajwidnya ya)...

Sila Klik ~ Bahaya Ilmu Pengasih..

InsyaALLAH.... kalau rajin diamalkan..... akan sayanglah insan-insan
disekeliling you terhadap you.... sayang dlm maksud disenangi...
orang selesa utk deal dgn you tanpa rasa kebencian...

Sama-samalah kita menjaga keamanan negara...... (tiba2 je I ckp mcm ni kenapa plak ya? dah patriotik plak)
?
?
semua berpunca kerana gambar 2 beradik ni....
dengarnya angkara tragedi peperangan....
I tak pasti plak...you ada pernah dpt tak gmbr yg menginsafkan ni?
Once I dpt gmbr ni........ I terus terinsaf dan tidur
di bilik anak2 I... dan melihat wajah tidur mereka sorang demi
sorang hingga I terlena...sejenak I rasa bersyukur ke hadrat Illahi...
Selama ini ALLAH memberikan nikmat yg tidak ternilai
untuk I...dapat selalu melihat mereka membesar di depan mata..
dan terfikir... adakah mereka gembira memiliki seorang
mama spt I... dikurniakan mereka di dlm hidup
adalah pengalaman terindah..
I harus menjaga amanah ini dgn sebaik-baiknya...

doa makcik mirror untuk kedua kanak-kanak ini..

"Ya Allah... kau lindungilah mereka ini dan keluarkan mereka dari
kesengsaraan"  Amin.


adik ni tak pakai ilmu pengasih pun makcik mirror rasa
kasih yg amat hanya melihat gambar popular ni...
sapa tah yg mula memfofularkannya? terinsaf sungguh I...
nak menaip ni pun I tutup2 gmbr tu
makin dipandang makin sayu melihatnya..
silap haribulan berjejeran air mataku...
(dlm hati ada waterfall).

11 comments:

  1. sedih jugak hati saya tgk pic ni...sayu je...

    ReplyDelete
  2. Lip.... teringat anak2 kita kan..sedih...

    ReplyDelete
  3. nanti da ada yang jawi leh share tak?macam tak yakin la nak bace yang rumi ni..takut salah sebut..
    thanks

    ReplyDelete
  4. InsyaAllah Emaduel...nanti kalau saya jumpa kakak saya tu saya mintak dia kay!

    Anyway ada ayat2 lain kt blog saya ni untuk tujuan itu.... awak boleh juga amalkan yg tu (semuanya berhuruf jawi). Just search this blog and type ~ doa.

    ReplyDelete
  5. ade lg ke org buat guna2 ilmu pengasih neh kak?
    pshyco la org tuuu. eee, seram!

    sian tgk diorg 2 org merempat. hurm...

    ReplyDelete
  6. Fie ~ hari2 Fie org jenguk blog akak nk cari ilmu pengasih....tak tau la sama ada utk diamalkan ke atau buat kajian... kdg2 baca keyword mmg kelakar...

    gmbr budak merempat tu mmg menginsafkan akak...

    ReplyDelete
  7. MM
    Mama pun ada dapat email gambar ni. Pertama kali tengok terkedu dan teringat kat anak2. mama bayangkan yang baby tu Amir dan si abang tu Iki. Lepas tu kebetulan pulak ada gambar Iki tengah riba Amir cam tu...aghhhhh terus sedih seandainya sesuatu terjadi pada mama dan hubby...macamana nasib anak2...gambar ni sangat menginsafkan...

    ReplyDelete
  8. MM pun teringatkan si Shashal...sedih dgn botol susu kt tepi tu... entah apa isi agknya dlm tu....mmg menginsafkan.

    ReplyDelete
  9. tersentuh sungguh ati dbuatnye..sian anak2 ni,rase nak nangis dbuatnye..tp abgnye mmg pandai menjage adiknye yg sdg tdo..doaku agar mereka mjd anak2 yg kuat semangat n kuar dari kemiskinan..ameen

    ReplyDelete
  10. I cari kasih sayang Allah cukup la.I x harap pun kasih sayang mahluk.Biar mahluk bencikan I asalkan Allah sayang kat I. Alhamdulillah I sentiasa rasa diri I disayangi Allah.semoga Allah menjaga I didunia Dan diakhirat Dan menjaga orang I ingat Dan I sayang.Aamiin.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...