Wednesday, October 19, 2011

6 Tip Bagaimana Hendak Menjadi Handsome?

Bagaimana hendak menjadi handsome?



Siapalah gerangan yang sibuk nak menjadi handsome niii? Tak cukup handsome lagi ke sekarang???.

Cemana cara nak handsome?

1) Beriman - rajin solat, lengkapkan diri dengan ilmu agama... pasti akan terpancar kehandsome'man. Tak caya cuba la tengok muka Ustaz2.. tak yah pun beli skincare mahal2 mcm kita. (jgn lupa baca Surah Yussof ye.. tenangkan hati.. bila hati tenang pasti kehenseman terserlah).




2) Kebersihan - ini takyah elaborate la kan... yg pasti, tentu you pun tau macam mana huduhnya kalau berkuku panjang, gigi tak gosok, ketiak berbau, rambut tak sikat dsbnya.. Baik2 hensem jadi tak hensem.



Teringat I masa remaja dulu tatkala menemani sorang kakak ni dating, kelakau pun ada kalau dikenang2, ada ke patut orang dating, kita reramai temankan.

Alamakk aiiii.....mmg hensem la BF kakak tu, serious! cam tak padan sgt dgn kakak tu (eh tak baik aku ni... wahahahaha...). 

Sesampai je rumah, kami masih lagi bercerita tentang kehandsome'annya.


"Kuku-kuku dia bersih je.. pendek2.. memang handsome la" Kata Lydia, osmet aku... (bukan nama sebenar).

La.. kuku jugek yg si Lydia ni nampak... dlm ati I. Hmm... gitu le ceritanya......"hensem" dan "kebersihan" saling bersaudara. Pls take note ya frenzzzss.


Sebab tu sapa2 ada panau ke.. kudis2 ke.. cepat2 nyahkan!.  Itu memang mengurangkan kehenseman anda 90%!.


*SET RAWATAN SAKIT KULIT GELENGGANG*




Daun Gelenggang telah digunakan zaman-berzaman oleh nenek moyang kita dalam mengubati penyakit kulit seperti *panau*, *kurap*, *kudis*, *ruam*dan *kulat air* Kini gelenggang telah dikomersialkan dlm bentuk krim dan sabun gelenggang.


Harga Set Gelenggang ini ialah:
*RM45 SM/ RM49 SS* iaitu yang mengandungi 1 unit Sabun Gelenggang dan 3 unit Krim Gelenggang termasuk kos pos laju.


Harga pakej tersebut adalah termasuk postage/kos penghantaran.
Contact 

www.wasap.my/+61470105263


3) Hargai kelebihan diri yang ada dan "up"kan lagi -

Tiap dari kita pasti ada kelebihan2 contohnya kalau abang2 I tu kan.. mereka lambat beruban.. alhamdulillah (mungkin berkat byk mkn tempe.. xD ).
Then kalau kelebihan anda di situ, terus maintain utk percantikkan lg rambut tu... rajin2 ke salon utk maintain apa yg ada. Pilih gaya rambut ikut kesesuaian bentuk muka. 


Jika kelebihan tu pada gigi yg bersinar-sinar, terus rajin mengilatkan gigi... rajin-rajin la senyum tunjukkan gigi. lol.... Jika kelebihan pada mata? Ha oh ya.. lelaki yg berkaca mata pun kdg pompuan lg suka tau!.  I la orgnya yg suka tu..hahaha.

Ok sekarang cuba pandang pada cermin dan cari di mana kelebihan anda... jgn kata tak ada, pasti ada. Allah itu Maha Adil. Pasti ada sesuatu pada diri you yg tak ada pada Aaron Aziz. (E 'eh... hensem kan Aaron tu... macho, pendiam).




4)Sentiasa bertenaga dan cergas -
Pasti hilang hensem kalau muka macam orang sdg mengigau berjalan. Nak tido, biar kat rumah la kan... Jgn sekali-kali keluar dgn muka lesu... sure hilang hensem 70%. Kalau ada officemate pompuan menjinjit brg yg byk, offerkan diri angkat... jgn wat tak tau... itu antara simptom2 untuk kelihatan kurang hensem.


5) Kelebihan berkomunikasi - kena rajin2lah menambah ilmu pengetahuan. Banyakkan membaca. Perempuan mudah tertarik tau bila lelaki pandai membincangkan banyak isu. (eh lari tajuk ke ni? Ko cuma tanya cemana nak hensem je kan.. bukan cemana nak ngorat awek).  Tip ngurat awek tu upon request.

6) Perbaiki kekurangan diri - Apa kekurangan diri agaknya?. Contoh, cekeding cam papan... rasa nak tough'kan badan cam body builder?.. rajin2lah pegi gym.. Apa lagi contoh? Rambut gugur? Buat treatment rambut, kalau itu pun tak berhasil... botakkan je terus sampai licin, hensem gak kan... malah lebih stylo. Kalau gigi sompek-sompek, hitam... jumpa doktor gigi, jgn dibiar je macam tu.. walaupun anda adalah seorang lelaki.

Apa-apa pun yg penting karisma... karisma kena ada (yg ni I dah tulis dlm entry2 yg lepas... antaranya di entry ini)

Itu je la tip buat masa ni..  nak lagi tip, mintak la dengan Datuk Sheikh Muzzafar.

Tetapi harus anda ingat satu FAKTA :

Sebenarnya perempuan lebih suka lelaki yang pandai buat lawak, yang mampu membuat mereka tertawa dan bahagia berbanding lelaki tampan yg tak mampu berbuat apa-apa.  Itu pun 1 nilai tambah untuk anda kelihatan hensem.





7 comments:

  1. macam pompuan jugak..lelaki pon mahu menarik..:) dan tetap same macam pompuan...harus buat dari dalam...

    ReplyDelete
  2. Dlm menarik.. luar akan jd menarik kan Aty..

    ReplyDelete
  3. A beautiful character makes a man handsome, its about inner self that will show on the face.

    ReplyDelete
  4. Absolutely right Nava.. totally agree with you. ;)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...