Resepi umai udang.
Assalamualaikum w.b.t..
Sebab telah disahkan sedap oleh pencerewet2 makanan di rumah ini ... maka ai share resepi ini. Umai udang versi Miss Mirror.
Tapi dicadangkan agar udang dicelur air panas instead of makan mentah. Alasan?. Sebab ini umai versi Aussie... 😝😝.. mestilah perlu kelainan.
Resepi?. Biar gambar berbicara...
Hiris segala bhn spt di atas. Ai tambah kiwi 2 ketul. Alasan?. Sebab ai pemakan kiwi yg tegar. Jgn lupa garam dan gula.
Saya tak tau masak.
ReplyDeleteKalau tau saya copy resepi ni.
Resepi ni paling senang..
DeleteHiris2 campak je..
Campak? Ke mana?
DeleteGodaan pagi2.. nyum3
ReplyDeletePagi2 tak bleh mkn ni Umi.. sbb masam berlimau..
DeleteTunggu ptg sikit..hihi
xpernah lagi makan umai ni. baru 1st time dengar hehehe. lau campak2 leh la nati nak cuba heheh mcm senang je tp sbb xpernah rasa takot entah apaa la rsenye nanti kekekek
ReplyDeleteKalau ikut resepi sebenar.. guna udang mentah yg fresh dari laut.
DeleteTapi bagi yg takut nak makan mentah.. seeloknya celur, inshaallah tak mengurangkan rasa.