Friday, September 29, 2017

Kisah Orang Lahir Bulan September dan Perth Royal Show

Happy birthday dan belated birthday untuk semua readers yg lahir bulan 9!!.   Termasuklah my princess, si Ain, tempohari.   Org kata... those who born in September.. it is pretty safe to assume that yr parent start their new year with a bang!. Hmmmm...  gapo plop!.   Yang pastinya bukan kisah pasal new year.. new year ponnnn...(kami sambut awal muharam k).. hihi... ini kisah orang baru kawin, suddenly Allah kurniakan anak awal ketika tu.   ( Kita kawin ujung taun sebelumnya).  Alhamdulillah... dah 19thn akhirnya budak itew skg.


Apa ada di bulan September?.

Beruntung sikit si Ain sebab Perth Royal Show berlaku setiap bulan September bersempena Spring Break.  Dan ini menjadi kecemburuan pada Shashal.



It's kind of agricultural  show yg bermula pada 1905 first show dia di Claremont.  Sebelum tu kat tempat lain.

Rega tekit?.   Nak pengsan sikit emaknya ni.. sbb dah boleh dapat 1 handbag meletop dgn harga tu.  30dollar  for adult and as for kids 15 dollar.  Tapi sebab nak gembirakan Ain sempena birthday dia.. Mama layankan je lah.  So total 75 dollar (sbb dpt discount untuk harga 1 Family).

Parking?.    Ada yg 10 dollar .. dan 20 dollar.  Kami ambik yg 20 dollar sbb pusing punya pusing last2 dpt yg tu.  Malas nak patah balik. 20 dollar sbb lg dekat.   Pada ai.. kalau naik train dari rumah lg baloi.. sbb seingat ai mcm lg dekat.  Entah ler.




Rumah Hantu

Ai dah pesan pada anak2... takyah masuk sebab Mamanya dah pernah pegi masa kat Msia.. mmg nyesal sbb ada "hantu" pegang2.  Nasib pegi dgn gang2 sekolah.  Tapi time ai tgh lepa2... ehhh dah ghaib budak bertiga tu.  Call2 tak angkat.... haihh mcm2 dlm kepala ai masa tu... ingatkan tercolek ke apa.. sbb tadi elok je tgh main keta langgar.



Ha kau.. rupa2nya menjerit2 si Shashal dlm tu  dlm penyesalan sbb kakak2 dia dah tinggal jauh ke depan.  Habis putus slipar dia terpaksa beli baru. Haha..  Budak kecik yg ditugaskan jadi "hantu" dlm rumah tu pun naik cuak bila dgr Shasal menjerit putus selipar.



Dlm tu pun ada jual baju2, make up etc.  Pegi kali ni tak sempat ngendap "show bag2" make up.. lagi pun ai dah tak minat bermake up skg ni..   Ececeh!.😜.

Secara keseluruhannya pegi  taun lepas lagi eksited.. (mungkin sbb first time).  Pegi kali ni anak3 yg lebih eksited sbb ini adalah first time bg Qistina dan Shashal yg mana last year dorang balik tanahair.

Festival ni sampai 30hb.







No comments:

Post a Comment

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.