Thursday, January 11, 2018

Boleh Jadi Kecik, Boleh Jadi Besar dan Boleh Jadi Makin Rumit

Assalamualaikum and morning uollz!

Pepagi ni terscroll 1 video ustaz IG ni.
Cara Allah menghapuskan dosa2  :-

1).  Bila kita bertaubat
2).  Dgn diberi-Nya cubaan2 dan dugaan2..
3).  Dgn amal soleh yg kita lakukan
3).   Jika ketiga2 tu tak ada.. cara lain ialah nanti di NERAKA..

Mak aii!.   Nauzubillahiminzalik!.  Tak mo lah masuk neraka.  Ai nak masuk Syurga.

Kalau hari2 kita asik berdoa nak masuk syurga, itu dah semacam "hint2" yg Allah memang (inshaallah) nak bagi kita Syurga.   Ustaz kata.   Wallahualam.

Makanya.. marilah sengih2 bila dapat cubaan.

Smlm Ustazah Ani ada menulis di FB...

"Kunci syurga  :   Ada ujian,  jgn bagitau orang."


Ha'ah...  bagitau Allah je lah.  Ujian ni akan jd makin besar bila dikeluhkesahkan, jadi kecil bila diadukan pada Allah,  jadi rumit bila diumbar2kan pada orang.


Lagi pun kadang2 orang bukan ada masa nak melayan keluh kesah kita time part kita bermuram durja sekalipun ai ni kategori "a friend in need". ( Lecturer ai yg kata..  Sbb kdg2 dlm kelas pun sibuk nak reply wassap kwn2 kalau ada kawan berkeluh kesah.  Hahaha..).





Aritu tersesat sampai Bassendean.  Selama kat sini,  inilah first time ai tersesat.  Kira ok lah tu kan?.




Dah alang2 tersesat... banyak la ai mengeksplore.



Pakkal je dah senja.. kalau tak makin jauh ler ai sesatkan diri.


Oh ya... terima kasih kepada customer2 yg menyokong bisnes on line Miss Mirror.   Ai kan jual krim kulit - kot sapa2 ada sakit2 gatal2 badan, bleh la cuba krim gelenggang. Terharu atas kepercayaan walau ai jauh di negara omputeh, masih juga uoll sudi menyapot apa2 yg ai buat.  Ya Allah terharu sampai nak nangis.  Sobszzzz... haha.  Btw.. produk2 tu dipost dari sana.  Memang ler tak perlu risau kos pos.




4 comments:

  1. Tahniah miss mirror di perantauan.

    Salam perkenalan blogger baru

    Semoga dalam lindungan ilahi di sana

    ReplyDelete
  2. Akak duk kat Australia. Wah jauhnya. huhu. Kunci syurga : Ada Ujian Jangan Bagitau Orang. GV suka ayat ni kak. Terbaik info kak. :)

    ReplyDelete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.