Sunday, May 13, 2018

Pilihanraya

Macam dah nak terkubur pulak blog  ni...  Mood blogging dah ke laut!!.

Emm apa nak cerita ye?.
Nak cerita politik takut jadi sensitif
Sebab kita tak tahu.. adakah kau dan aku menaiki bot yg sama.. atau train yg sama??
Rambut sama hitam..
Hati lain2..
Kadang2 kita buat status happy2..
Tanda kesyukuran..
Rupa2nya ada yg tengah bersedih pula..


Sebut pasal pilihanraya..
Haritu pun, Qistina telah
melalui 1 pilihanraya di sekolahnya..
Gigih la jugak beliau berkempen..
Pulang pun asik lambat.

"Nanti Abah buatkan sepanduk nak?." Kata abah dia bergurau.

Hanya doa mampu dipanjatkan..
Sebab nak bersaing dgn pelbagai kaler kulit ni.

Alhamdulillah.. berbekal semangat juangnya tu,  finally she managed to be a Student Caunsil setelah mendapat undian tertinggi dari penyokong2nya.  Thanks everyone who voted for my daughter.
Sekurang2nya memberi dia peluang dan
pengalaman baru (tidak ler baru jugak.. sbb kat Msia pun dah biasa juga jd pengawas)...
Cuma.. nak juga bagi dia rasa pengalaman tu kat sini supaya dia tambah bermotivasi.
Teringat masa mula2 dia sampai sini..
Mengadap buku sambil berjejeran air mata.. kecik je lagi dia ketika tu.. blom kenal lipstik lagi.
Mama pun sama2 macam nak nangis ketika tu..
Sebab faham.. sedihnya dia nak tinggalkan kawan2 di Malaysia.. nak ngadap dunia baru, Cikgu baru.



Alhamdulillah..
Semua telah berjaya dilalui..
Skg kawan2 dia dah 1 Perth.. hihi..

p/s  :   Semua dah Mama belikan baju raya sorang sepasang.. kecuali Qistina.. sbb pilih2 asik tak nak.  Tros malas Mama nak pilihkan.  Nak kebaya nyonya kain batik katanya.. tp tak nak cotton, kain gapo tu?.








9 comments:

  1. Mama singgah blog walking ke blog sis sam puan surga. Anak anak boleh jadi ahli politik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Ank saya yg sorang ni memang pelik2 sikit minat dia.

      Delete
  2. Selamat menjamu selera saya ucapkan. Singgah blogwalking petang isnin ni.

    Hebat semangat anak puan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh!. Nasa Azman, Mana awak tahu saya sdg makan?.
      Ajaib ni???.

      Delete
  3. Apa khabar hari ni, ibu singgah ke blog sis. Australia tengah siang ke malam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. I am good. Alhamdulillah.
      Perth and Msia tak ada beza masa.
      Yg berbeza cuma cuaca & org2nya je Ibu.

      Delete
  4. Hi singgah blogwalking. dah lama tak berblog dan blogwalking hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Syakirah.
      Kak Mirror try komen kat blog U td..
      tp cannot access dia kata.. tak tau lah kenapa.

      Delete
  5. salam perkenalan...pilihanraya dah selesai, skrg kita tunggu hari raya pulak. :D

    ReplyDelete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.