Tuesday, July 24, 2018

Mungkinkah Wassap Status 1 Platform Pengiklanan Pilihan?

Ai pun ada mood2nya rajin juga up status kat wassap (bukan kat group tp status.. faham kan?).   Lebih selesa sikit berbanding FB.



Terpaksa guna pelbagai bahasa sebab kawan2 dari pelbagai kaler kulit.



Kalau ada tanda soal tu.. (mcm status atas ni).  Maksudnya ai bukan bagi statement..
Tapi sedang mempersoalkan 1 artikel yg ai terbaca pada ketika itu.   Betul ke tu ye?.  Ada dalil tak?.





Berbalik pada tajuk...

Berbangga juga dengar page2 popular  FB mampu caj sampai RM10k untuk 1 task pengiklanan.  Tapi.. teknologi sentiasa berkembang dan setiap hari ada je pembaharuan.  Tak mustahil one day orang beralih pula pada wassap status je untuk pengiklanan (skg pun ada).. cuma mungkin masa akan datang lebih berkembang biak lagi. 

Bila dah begitu... maka mula lah ada yg main Mute2 agaknya nanti atau block2 kawan.. sebab semulajadinya manusia, bila tak diminta.. makin nak tengok.  Bila dialu2kan... makin lari.  Macam FB dan IG contohnya.  Eh penat pulak Kak Mirror nak elaborate..   next time je lah, nak makan pencuk nenas..


2 comments:

  1. wow 1 iklan 10K bestnya hehe.. entah bila mampu gitu. tapi usaha kan mana tahu. tak pernah update status di Whatsapp.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiada yg mustahil kat dunia ni Siti.
      Usaha yg ikhlas inshaallah ada balasan yg baik dan berkat.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.