Wednesday, August 22, 2018

Saya pencinta diversity - Eid Adha 2018

Masyaallah... banyak keriangan yg Allah hadiahkan pada aku semalam.  Tak kurang juga yg kelat.  Eh hari ni nak bahasakan diri "aku" supaya lebih dekat dgn pembaca.



Assalamualaikum uollz..  especially Kak Imah.  Aduh Kak!.  Tak sangka Akak silent reader blog saya!!. Thank u. Thank u.. thank u.

Semalam kami dah raya.  Memasuki ruang itu ku lihat wanita2 anggun2 berkulit hitam berbadan gempal2 sdg bersimpuh ayu.  Blink2 pakaian mereka.    Aku memang suka melihat kecantikan, aku rasa macam berbangga adanya diversity dalam kelompok masyarakat muslim.  Ada yg putih, biru dan hitam.   Aku suka melihat semua keunikan tu terutamanya raya2 mcm ni dgn pakaian traditional masing2.  Ada yg berselendang, berturban dan mcm2 lg. 

Well... tapi itu lah masalahnya diri aku ni.  Bila dah berkenan.. rasa nak snap.  Walhal kat rumah, awal2 aku dah nekad.. tak mo lah nak snap apa2. Haha..


Masak ni je... cari ketupat semua sold out


Dgn machonya aku menghampiri mereka. Entah. Dlm byk2 org yg dtg.. mata aku bleh plak terminat dgn baju2 traditional mereka ni.  Alhamdulillah dilayan baik malah diberi nombor phone tailor.  Wow!.  Aku amat senang hati.

 Sekali kan......  aku pun mintak izinlah nak snap baju dia pakai tu (entah apa2 lah hobi buruk aku ni kan?)  sekali tetiba yg sorang tu hmmm.. malaslah aku nak cakap. Bye.  Itu je nak cerita.  Korang fhm2 sendirilah apa kesudahan cerita.  Kah kah kah.




p/s  :    Raikan perbezaan... hormati privacy.










5 comments:

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.