Saturday, May 18, 2019

Sessi Membasuh Baju2 Raya

Alhamdulillah... selesai sudah membasuh baju2 raya.   Kita tak tahu sama ada hujung ramadhan busy atau tak.. jadi lebih baik settlekan awal2. 

Tapi ai masuk mesin je semua.  Tak kira yg ada batu ke tak de batu.   Ah lantak lah.   Malas nak jadi hamba baju.. biar baju jadi hamba kita.   Kita ibu yg busy.    Dari dok ralit menguruskan baju.. lebih baik masak sedap2 untuk insan2 tersayang.




I think for my part.. I am done!.   Tak de apa lagi kot untuk dibeli bagi memeriahkan penampilan di hari raya.   Teringat dulu masa kat Malaysia,  aduh duh duh...  gini hari dah menjelajah Angsana dan Uda tu.. selagi tak raya.. selagi tu rasa nak membeli.  Kadang beli tudung.. bila sampai rumah tak match, keluar lagi beli.  Astagfirllah... tah apa2.    Walhal kalau kita bijak padankan warna.. semua tu tak jadi hal.

Alhamdulillah sejak kat sini.. kerongsang kebaya ai dah mampu menyambut hari jadinya yg ke 6, 7 tahun kot.  Haha.  Kalau kat sana, mesti dah hilang sebab senang nak dapat... main letak memana.

Ai sesaja je nak buat cerpen di Ramadhan yg mulia ni untuk kenangan, walhal posa2 ni orang bukan baca sangat pun.  Bagus!.  Itu satu perkembangan positif.   Maksudnya anda semua sibuk beribadah atau mungkin busy menambah pendapatan.   But.. I feel honoured.. Masyaallah..  when I found out you guys ada yg buat  marathon membaca hampir setiap posting bila masa free.   Thank you so much.   Muahhh.. bai.













6 comments:

  1. Belum sempat menjelajah ke angsana untuk raya ni tapi...tapi jatuh wajib pergi juga ni...mak mentua kirim belikan bahulu dekat angsana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena beli tu Yan.. bahulu... hihi.
      Teringat popia basah bwh eskeletor tu.. sedap.

      Delete
  2. banyak tu baju raya..saya ni belum membeli walaupun sepasang adehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya tu campur tudung lah Mama..
      Tu yg nampak byk. Haha..

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.