Friday, June 25, 2021

Pukul 3.00 pagi

Kenapa tetiba Sydney kembali bercovid minggu ni Sam?.

"It's all Greek to me...".  

Ia umpama bahasa Greek (Yunani) yg sukar difahami.  Begitu lah  idiom tersebut bermula.. sbg menggambarkan tidak tahu sesuatu perkara.






"By the way.. Greek salad ke ni Sam?."  

"Bukan.  Greek salad tidak bercili padi.  Mereka guna capsicum".

"So, apa dianya jika bukan?".

"Dunno.   It's all Greek to me...".

Ah sudah...  sendiri buat, sendiri tak faham apa yg dibuat.

"Saja snap.. sebab nak show off wall paper baru ai yg ada effect2 kampung.. damai je rasa.   Kalau boleh nak ada gambar tingkap ala2 kampung, ada set pinggan zaman purbakala".

"Ok...".   Jawab bayang2..  lantas lari, sebab malas nak layan si Sam.

Menurut Kamus Dewan Edisi Keempat, Yunani bermaksud negara Greece (di Eropah).
Oleh itu, perkataan Yunani boleh digunakan untuk negara Greek.

2 comments:

  1. Guna buah pir ke tu? Macam versi mangga muda bersama asam serbuk.

    ReplyDelete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.