Thursday, July 22, 2021

Tidak Masak Di Aidil Adha

Assalamualaikum and morning!!!.

Banyak pilihan tempat untuk solat aidil adha aritu, alhamdulillah.   Berseri2 si bujang ai termakbul hajatnya dan mungkin juga atas doa2nya.



Tapi jauh juga lokasi parking, hingga terserempak dgn bus stop yg menarik ni kat tgh jalan.

Terima kasih kepada AJK "surau" atas menu raya.   To be honest, tahun ni ai TAK MASAK apa2 menu raya haji ye.. (kalau masak, ai tulis masak berserta gambar.. buat apa nak fake2 kan?.   Wakakaka..... bunyi mcm org marah pulak).



Satu family dapat satu tray ni.   Tapi kami bawa ke tempat lain.. sebab risau pulak nak bersesak2 kat situ.


Sepanjang musim raya haji ni, status wassap dipenuhi throwback/flashback story mory nostalgia Tanah Suci dari kawan2.. Suka penulisan sebegitu sbb secara tak langsung kita ingat balik apa yg dah mula dilupakan, termasuklah step2, what is tanah haram, what is tanah halal, mana tempat yg kena DAM, mana yg TIDAK, termasuk juga nostalgia ai kat bawah ni.   Mana lah tau.. one day kakak tu muncul kat blog ini.   Please say hi to me ye Kak Hajah..








Sebahagian menu  yg sempat disnap.



Next kami ke lokasi yg telah dibook si Ain seawal pagi.. malas nak sebut nama tempat.. ai pegi pun semata2 nak layan selera anak3 je.  Mama doakan mereka semua ni cepat2 lah jadi billionaire (dan berguna pada agama, bangsa dan negara) sebab selera kayangan je memanjang.  Haha.. Aamiin Ya Robbal Alaminnn.  Doa ibu tiada hijab.   






4 comments:

  1. saya masak simple simple je... Salam aidil adha kak Sam

    ReplyDelete
  2. Amboi terus jumpa teman beli-belah. Harap bertaut kembali silaturrahmi.
    Hehe mahal ke sushi itu?

    ReplyDelete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.