Sebelum nak review restoran Morocco yang kita pegi semalam, kita upload dulu masakan sendiri.
Lepas maghrib baru sibuk kat dapur masak speghetti seafood bolognese mengenangkan tak de mood nak makan sayur betik muda yang hubby minta. Ai rasa anak2 pun tak berapa pandai makan betik muda masak air tu walaupun mereka tak komen apa2. I know my children very well. Biar ayah mereka je habiskan sengsorang dan kami makan speghetti ni je.
Kalau kat Malaysia tak de geng nak makan speghetti-speghetti ni semua sebab semuanya geng “Warga Emas”. 😂😂 Jadi bila balik Aussie baru la semangat sikit nak masak, ramai yang akan meneman makan.
Insha Allah, next time lah Mama masak speghetti olio ye, sebab Mama lupa nak beli olive oil arini.
Tentu sedap rasanya
ReplyDeleteAlaaaa....lama dah x masak saghetti...
ReplyDeleteNaah kalo spaghetti memang favorit keluarga saya juga. Tp kalo buat ini saya mesti buat 2 jenis. Spaghetti Alfredo buat si kakak yg tak bisa pedas samasekali. Sementara saya, si bungsu dan suami LBH suka oglio tuna pedas 😄
ReplyDeleteGeng warga emas tak mau nyer dilayan spaghetti ni.. Kids dan remaja jer yg suka makan.. Benda paling senang nak buat.. dan anak2 confim makan banyak..
ReplyDelete