Friday, October 6, 2017

Kaca Mata Dua Benua

Love my new specticles which made in two countries.   Kacamata 2 benua!



I bought the frame in here,  Australia.  Ada offer masa tu dan as usual ai suruh salesgirl pilihkan bingkai yg sesuai dgn bentuk muka ai (yg bujur sirih ni kot?).  Ada hijau, merah.... dan biru ni yg paling sesuai... kata beliau.


As for it's lenses..  made in Malaysia Tanahairku Tercinta.   Ai bawakan spek yg lama dan presciptionnya sekali (sbg contoh) untuk dorang buatkan kanta tu kat sana sbb lebih murah.  See.. bijak kan ai berbelanja?.  Muehehe..



Ai nak yg kaler kanta boleh tukar tinted waktu aktiviti luar & jadi lutsinar masa dlm bangunan (ada shortform tak utk ayat ni dari bahasa sains?).. and ai tod my hubby tak akan realisasikan impian ai tu.. sbb masa bukak (baru sampai dari Msia) nampak mcm kacamata biasa..

"Alahh...  I lupalah.."  jawab beliau.  Then sbg isteri mithali ai pun redho jelah.

Suddenly bila ai ke kelas & selfie.. eh!. Dah bertukar itam pun.   Hmmmmm... tipu je hubby kata lupa.   Tak semena2 rasa terharu pulak..  mengalahkan Datin Paduka Eina Azman yg dapat RM33K henpon. Hihi..


Happy for Eina Azman!.  Suka baca kisah2 org bahagia... asyik terbaca kisah somi isteri bergaduh pun kadang boleh kemurungan.



Iklan jap!.   Sapa2 yg ada masalah kulit.. such as panau, gatal2 dsbnya.. jgn lupa roger2..   +61470105263

2 comments:

  1. Assalamualaikum wrmbth. Salam Jumaat sis mis mirror

    Hehe

    2 benua lah sangat

    Ada nilai nostalgik

    ReplyDelete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.