Tuesday, November 7, 2017

Faktor2 Manusia Tak Mesra Alam

Dengan bawal antik corak dot2 tanpa secalit solekan di wajah, aku menghampiri gadis itu.

"Do u sell broom?".

"No!. We don't have any." Balasnya tanpa senyuman.. lebih kpd mcm takde mood.

Pertama kali dalam sejarah sepanjang kat sini ditemukan dengan sales girl yg kurang mesra alam.  One in a million.  Haha..

Cuaca semalam memang panas berdentum.  Mungkin faktor cuaca.    Justeru itu kalau kat Malaysia ada gadis2 penjual atau pemandu2 bas yang senyuman mereka tak semesra di sini, jangan disalahkan mereka.  Mungkin juga faktor cuaca.  Tapi kalau musim hujan yg dingin pun masih mencuka... mungkin faktor2 lain, faktor2 kejiranan, faktor2 ketidakbahagiaan rumahtangga, faktor genetik, faktor keimanan dsbnya.






Membuka langkah beberapa meter di hadapan,  ada pun penyapu yang ai cari.   6 dollar (harga yg paling koman kat sini). Sah!.   Gadis sales girl tersebut malas nak melayan ai la kot.    Haha.

Sapu lama, si Ain dah buat mengemas "bilik" si Joco  dan "toilet" si budak bulus tu. Tak boleh ler kita kongsi2 sapu yg sama utk area2 berbeza.    Terpaksa mama cari yg baru.  

Ok guys..  itu je nak cerita.  Thanks 4 reading!.




8 comments:

  1. Baru 2 minggu lepas saya berdepan dengan cashier yang entah apa2, sombong mak aikkkk, serik nak berurusan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa kat sana saya pun selalu kena Umi..
      Jgn2 dorang ni "tak dpt" kot?. Hahahaha (gelak jahat).

      Delete
  2. Xpatutlah customer dilayan sebegitu

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum sis Sam

    Biasalah tu

    Mood pun ada pasang surut

    Salam khamis. Kejap je dah nak cuti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Mazni...
      Yeyyy!!. Dah Khamis!. Esok cuti.

      Delete
  4. Ooo ada jenis moody ikut cuaca di sana? Rare laa Miss Mirror, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuaca kat Perth skg sgt panas.. mungkin bagi yg tgh letih + migrain + haus = moody.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.