Wednesday, November 1, 2017

Kaedah "Malas Mikir"

Mufti Menk buat ceramah di beberapa lokasi Perth tu ari antaranya di Perth Concert Hall. Ain pegi dgn kawan2 1 uni.. ai sedih tak dpt pegi walau sebulan kot rasanya ai tertunggu2. Then.. masa last day beliau kat sini (Sabtu) ingat nak pegi tapi migraine pulak. Seharian terbaring. Nampaknya dengar kat youtube je lah kau Sam.



So... sekarang ni kalau ada acara2 besar kat Perth... ai tak suka merancang lama2. Tak suka hepi2 lebih awal (nak tick "going" atau "maybe" kat event) pastu tiba masanya tak pegi.. kan sedih kan?.

So,  rasa nak pegi.. pegi je on the spot!. Cehhh gitew!. Contohnya time pegi "pasar malam setahun sekali di Curtin" tu ari. Terus pegi!.  Nak picnic ke nak jln2 ke.. nak pegi2... takyah crita2.

Pendek kata... benda2 blom berlaku.. ai malas nak pikir skg ni. Lagi2 kalau yg memeningkan otak. Kita pun tak tau sama ada esok lusa Allah masih bagi peluang bernafas atau pun tidak.

Seronok jugak kdg2 guna kaedah "malas pikir" ni.. haha. Tapi utk certain2 perkara sajalah ye. Bukan utk mengemudi bisnes atau kerjaya yg memerlukan perancangan rapi dari awal tahun. Btw... Allah is the best planner.





















6 comments:

  1. Assalamualaikum Wrmbth dan selamat pagi sis Sam

    Best dengar mufti menk

    Rasanya banyak minum benda berkafein ni

    macam kopi teh nescafe milo dan koka kola

    cuba kurangkan

    elok migraine tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam.
      Itu mmg betul Ibu Zai. Tp klu kat kelas mmg terpaksa minum kopi... klu x.. zzzzzzzz

      Delete
  2. Elok juga Kan.. xyah lah fikir berat2 buat stress je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamapp - Alhamdulillah. Ternyata kaedah ini sgt efektif.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.