Tuesday, February 20, 2018

Thanks hadiahkan tudung!

Thanks for this lovely tudung my dear friend.  I loikeeeeeeee!  Menjadi asbab keceriaanku pagi ni pulak... Hihi..

Assalamualaikum guyss.




Apa khabar uoll?.

Kehidupan ai... beginilah adanya.   Alhamdulillah ler kalau nak dibanding dgn orang2 yg menderita kelaparan di luar sana atau orang2 yang diduga dengan pelbagai pancaroba hidup.

"Walau daku tak ler secantik mana tapi alhamdulillah.. ku masih ceria." Kah kah kah!.  Statement apakah ini??.

Bukanlah hidupku tiada pancaroba langsung ... tapi semuanya ai malas nak pikir,  take it easy je lah sudah.


Jadilah macam kawan2 seperantau ai kat sini puan2...  ceriaaa je manjang walhal di negara mereka menyimpan pelbagai episod derita.   Sebab tu orang2 sini tak rajin main2 group wassap sebab masalah negara mereka sendiri dah banyak!.  Masalah duit, masalah anak,  jauh dgn anak,  masalah bentuk muka bumi, gempa bumi, letupan gunung berapi dan mcm2 lagi lah.


Bila balik ke negara mereka, mereka akan buat pengumuman untuk sapa2 nak donate baju dsbnya.   Bagus mereka ni, berkhidmat untuk tanahair.  Harus mereka ni dapat anugerah Dato di negara mereka. Haha.










2 comments:

  1. Susah rupanya duduk luar negara kan mis mirror. Ibu ingatkan semuanya indah belaka.

    Udar segar, wajah ceria. Tak sangka dihati tersembunyi duka.

    Banyak sabar ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi saya... semuanya alhamdulillah. Bersyukur apa adanya. Yg sedih mungkin bagi mereka yg terpaksa tinggalkan anak2.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.