Wednesday, February 21, 2018

Sayur Keledek Tepi Kolam

"I love this house!!!". Itulah yang si Ain laungkan setiap hari sambil melompat2 ke dapur.   Selalunya time mama menyiapkan hidangan.

Macam tu lah dia time mood dia ok.  Sejuk sikit hati mama mendengarnya sebab rumah yang tak lah sebesar istana ni, anak2 rasa macam "syurga"  pulak di dalamnya.




Teratai belaan abah Ain pun dah mengeluarkan bunga hari ni.



IRP ada minta ai petik daun2 keledek tepi kolam tu buat sayur.  Nantilah bila dah malas ke pasar sebab sayur2 kat peti ada banyak lagi. Sebenarnya ai tak biasa makan sayur keledek.. agak seram sikit. 🙊🙊.   Nanti ai tanya uoll dulu untuk kepastian. Masak goreng belacan sedap agaknya kot?.



Inter frame jap pix 8 thn yg lampau. Rajinnya masa ni menjahit tudung sendiri, siap berangan nak jual plak tu.  Haha. Ya lah time tu kan ai suri rumah sepenuh masa,  banyaklah masa terluang.

Kejap crita rumah... kejap crita tudung?. Haha.  Saja je...  sebab tetiba terjumpa pix zaman muda2 ni.  









7 comments:

  1. Wow cunnya kak mirror zaman muda2..eh sekarang pun cun juga. Wahh cantiklah pokok teratai mesti cantik kawasan rumah tu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. t.kasih.
      Rumah ni biasa je.. cuma redup & pencahayaan mencukupi, jiran2 baik. jd anak2 suka. Alhamdulillah.

      Delete
  2. Akar teratai tu nama dia LENGAU, sedap goreng katanya. Macam ubi kayu

    ReplyDelete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.