Tuesday, March 6, 2018

Labour Day 2018

"Ma.. Train kat Perth ni sebenarnya sgt effisien.. tp kenapa jarang diwar2kan pd dunia?. Selalu org sebut Japan je." Kata Ain. 😉 Ok Ain.. skg Mama war2kan pada seisi alam sejagat ye. 🚈🚇🚈.



Cannington railway station..  masa Labour Day, 5hb aritu.
Abaikan model yg membelakangkan penonton tu.  Shashal dah lebih tinggi dari Mama skg.  Suka kemahen dpt naik train setelah sekian lama tak naik.



Aritu diberitakan ramai warga2 emas di Sydney meninggal akibat listeria berpunca termakan rock melon.  Lantas kami dihujani kata2 nasihat dari tanahair yg risaukan kami termakan.  (eh!. Nasihat ke?).  Apa kita nak cakap klu org caring?. Lupa daaa. Oh My BM!  Kekeke.  Bwekk!.

Tapi difahamkan ianya hasil mahsyul pertanian New South Wales.  Kami kan di Western Australia.  So tak risau sgt. Tapi pun.. kami jarang beli kecuali orang bagi.





6 comments:

  1. Bahaya juga makan buah tercemar ni ya mis mirror. Biasalah orang hanya akan kenal pioneer dan market leader je.

    Shinkansen di jepun tu orang kenal dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mazni - Hopefully one day kami diberi peluang melihat Jepun dan keindahannya.

      Delete
  2. Ahaha, dah dapat duduk australia nak pergi jepun pulak ya mis mirror.

    Kami ni teringin nak ke australia down under tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melancong, melihat negara orang.. memberi pengalaman baru kpd setiap insan. Banyak berjalan luas pengalaman & pandangan Ibu.

      Delete
  3. Melancong ke Perth dan Melbourne ada dalam wishlist LZ.. Uiksh teringin lama dah ke sana MM, boleh naik train laju ni someday, hehehe

    ReplyDelete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.