Monday, April 2, 2018

Camping 2018 Di Dunsborough

Baru balik bercamping di Dunsborough yg letaknya  lebih kurang 3 - 4 jam memandu dari Perth City.  Semuanya berjalan dgn sangat baik dan lancar.. alhamdulillah.  Tapi Joco, our handsome cat masih lagi di "tadika",  hari ni public holiday, so.. tak boleh ambik lagi sbb kaunter tutup. Biarlah beliau berkawan2 dan bersosial sikit.. asik nak tido bwh ketiak emak je.


280 dollar untuk 3 adult 2 childrens selama 4H 3 mlm.  Kami balik lebih awal sebab cuaca di Dunsborough di mlm hari sangat sejukk!.  Some of our group member bawa heater dlm kemah tapi kami tidak.. sbb keta dah tak muat.



Bokitta adalah pilihan terbaik utk aktiviti camping.  Btw.. bawa juga 2 shawl selempang untuk aktiviti masak2 dan pegi bilik air (bilik mandi agk jauh).

Pix :  di fastfood restoran Busselton.



Pix menjelang pagi :
Semuanya enjoy.. cuma Shashal je yg merengek2 nak balik sebab tak biasa tido tanpa tilam. Tak muat nak bawak totto mahupun tilam angin.   Sungguh pun begitu ceria kemahen sbb ramai kawan dan enjoy the foods.





Bawak chiller untuk frozen2 food. Alhamdulillah udang dan bakso masih kekal fresh di dalamnya. Tp cuaca pun memain peranan kot.  Utk info :  peti ais disediakan di lobi but "first come first serve.".


Tengok!.  Mcm2 Chef Mirror masak tau.. dah macam kat rumah.











Ni plug dia.  Bawak la extension pjg2.. boleh tarik sampai tepi kemah.

Utk info : Cuaca bertukar2. Siang panas berdentum.  Boleh terbakar klu duduk dlm kemah.  Aktiviti siang kena merayau2 ke pantai.. contohnya Meelup Beach.



Atau ke aquaria di jeti Busselton.



Akhir kata.. terima kasih kepada penganjur program.  It was very enjoyful experience. Gembira ditemukan dgn teman2 seperantau yang baik dan ikhlas seperti kalian.





12 comments:

  1. seronok juga sesekali berkhemah kan. tapi kalau saya ni memikir jugaklah sebab nak tidur bertilam hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau rajin dan keta muat nk bwk byk, bwk tilam angin Mama AA..
      Kami ni survivol. Lg pun tido dlm sleeping bag.

      Delete
  2. seronok tengok acara khemah macam ni

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum, Ibu singgah blog walking ke blog sis Mis Mirror.

    Amboi spec biru yang menawan tu

    ReplyDelete
  4. bestnya kak Mirror...anak anak pun asyik tanya bila boleh berkhemah.....jawapan standard..."tunggu adik besar sikit"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pegi berkumpulan nt Yan.. baru sedap & tak menyeramkan.
      Kat group kami pun ramai juga bwk anak2 bwh umur. Yg penting ada toilet.

      Delete
  5. Assalamualaikum dan salam jumaat dari saya. SInggah blogwalking :)

    Puan, memang jadi pemastautin tetap di sana ke?

    Lama sungguh tinggal australia

    ReplyDelete
  6. Mama singgah blog walking. Semoga sihat sis

    Mama kurang suka k=tidur dalam khemah ni. Tak lasak agaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama - kawan2 saya dlm group pun ada yg tak stay kat kemah walau dtg berkonvoi, sebaliknya sewa homestay sbb tak biasa berkemah2. Kami sesaja nak ajar anak melasakkan diri.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.