Sunday, August 26, 2018

Ingin Menyumbang Keriangan

Assalamualaikum w.b.t..



Lama saya tak beli bokitta baru..



Sejak tua2 ni..
Saya ingin hidup saya gembira 24 jam..
Gembira tak semestinya perlu modal yg banyak.. jalan2 berdekatan mcm ni pun dah gembira.  Snap2 photo, minum2..


Masak juga aktiviti yg menggembirakan.
Bila kita gembira...  anak2 juga akan gembira.. malah kita juga akan mampu menggembirakan org2 sekeliling.

Sebab tu kalau kat kelas ada yg berwajah monyok.. selalu saya akan tanya.

"Why you look so sad?".

Pastu saya akan ajak selfie.. gelak2 tengok muka sendiri yg adakala hodoh.. adakala cun (eh perasan).

Saya tak mampu hadiahkan mereka handbag mewah idaman.. yes.. tapi saya ingin menjadi penyumbang keriangan.




Kempen makan avocado masih berlangsung di belog ini..
Kali ni saya campakkan beberapa sudu ke dalam speghetti aglo olio (sila google resepi.. atau search di blog ini pun ada kot.. tp resepi lama tu zmn2 saya kat Msia.. masa tu saya agak naif bab2 western menu.. skg dah jadi menu harian).



First raya haji aritu


Ni pulak kisah raya hari ni.. eh!. dah lupa plak hari ni dah raya ke berapa ea?.

Saya ingin abadikan pix2 ini di sini..
Sebab satu hari nanti saya mungkin memerlukannya sbg sumber keriangan saya.  Ok bai.  Happy weekend everyone & happy blogging to all my bloggers friends.

4 comments:

  1. Sam tak balik ya raya baru ni?

    Family kat kg dah rindu2an tu. .😃

    Awak tetap ayu sentiasa.. mgkn dek aura positif kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woww!. T.kasih.

      Saya sampai skg tak jumpa2 lg belog umi yg baru. Mungkin byk cerita menarik di situ yg sy telah ketinggalan.

      Delete
    2. mimialya1.blogspot.com

      jrg2 update. .

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.