Tuesday, August 28, 2018

Hantu tidur bawah pokok pisang

"Kau ni bila pulak kau punya promosi nih??".    Getus "boss" jutawan gelenggang aku dari audio wassap.


Hahahaha.... 

Pix sekadar hiasan.. tiada kena mengena dgn entri



Sorry lah...
Aku ni jenis yg  bisnes sempoi2 je.  Berpegang pada prinsip, kalau dah rezeki tak ke mana. Nak kata jarang promosikan... ada je kat ujung belog ni  selalu  ku tampal iklan sabun gelenggang dan kroni2nya tu. 



Bagi yg tertanya2 apa khasiatnya.. ianya utk kulit mcm jeragat, panau, gatal2.. dan mcm2 lg. Wassap je kat nombor ni sapa2 nak oder tu.. ye. Jgn takut.. ai tak makan orang.





Tak tumbuh tak melata..
Tak sungguh orang tak oder kan?.
Memang sungguh ler keajaiban produk2 gelenggang ni..
Kalau tak.. tak kan ler jadi bualan pulak kat kg ai nunnn di "Kashmir" dan jadi sumber pendapatan.


Lama betul aku tak sebut kampung keramatku tu..
Tapi tak bermakna telah ku lupakan.
Terutamanya pohon2 gelenggang tepian rumah bonda yg kini tinggal kenangan.

Seingat aku macam dorang campur minyak tanah daun2 tu dan genyeh2 kat badan yg berpanau..




Pokok gelenggang tinggal kenangan.. kalau pokok pisang ada ler jual kat Aussie ni.. sebatang 10 dollar (RM30).

Belom tergerak hati nak tanam pisang.  Bukan akibat ditakut2kan si bujangku.. Shashal.

"Ma.  You know.. ghost likes to sleep under the banana tree..".

Whattt??.

Banyak sgt tengok drama lah tu.

2 comments:

  1. Cam tau jer siapakah gerangannya JUTAWAN GELENGGANG? 🤔🤔🤔🤔

    Selamat ber'business' Sam, mana le tau tiba2 boleh dok sebaris dgn Dato Aliff @ DSV, taja itu, taja ini.. saya tumpang bangga punyai kawan yang KAYA RAYA.. 🤗

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin..

      "Jutawan" tu dah bising Umi.. 😅😅.. saya tak promo.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.