Friday, August 10, 2018

Nanti Allah hadiahkan kuda dan biri2 pulak..

On this day 2009

"Membuat langkah yg kurang bijak" dgn membuang masa "berladang" (bukan berladang kat tanah).  Sapa ingat lagi mendalah ni?.






Astagfirllah.. betapa banyaknya masaku terbuang waktu itu??.  πŸ˜…Tapi sungguh pun begitu.. 2009 sempat juga tau ai jahit sendiri langsir rumah, ajar anak2 blajar & sambil2 berjualan on line lah konon2nya.  Kemahen hari2 mempromosi minyak kelapa dara waktu itu.  Oh lupa. Ai kan "Mem Besar" dulu!!.. πŸ˜„. Bagi yg dah lama follow blog ni mesti fhm istilah tu.



Ok kita zoom apakah rumah hayalan yg telah berjaya dikumpul waktu itu.  
Kecik je ai dapat... kawan2 lain dah pelbagai2 lg mereka bina.... lg2 yg ramai friendlist tu lah.


Then...



After 9 years later..

See what is happening now??.


Masyaallah.. menginsafkan.  πŸ€€πŸ€”πŸ˜…Allah zahirkan di alam nyata.πŸ˜‚


Ada pohon2 anggur, ada "swimming pool"..



Walau anggur ni cuma kat mesjid bukan spt di fantasi..  tapi umpama angan2 yg telah Allah tunaikan.  Masyaallah..



Nyesal pulak cuma pilih "swimming pool" kecik je dlm Farmville dulu.. Haha..
Now dpt pun yg cenonet je ni di alam nyata.   

#swimmingpoollahsangat  
#ikandudukdalamtu




Masyaallah!.   Allah tunaikan pepohonan tepian rumah juga..









Tapi kuda dan biri2 tak dapat lagi..
Allah dulukan dgn Mr Arrogant sekor ni..  Haha.. bersyukurlah adanya.





Entry ini bukan nak cerita tentang ajaibnya "game" (yg sudah semestinya melalaikan).. sekadar nak cerita betapa Allah itu maha memberi, (walau mungkin  apa yg kita berkenan tu sekadar dari lintasan hati kita) ....dan cerita ini mungkin boleh dikaitkan  pada quote "Apa yg sering kita pikir dan cakap hari2 .. itu umpama doa.". 

Masa tu memang hari2 asik sebut hay bale.. hay bale (gulungan rumput makanan kuda) ha kan skg  hari2 asik kena lalu kat Hay Street, Perth ni demi kelangsungan hidup di rantau org.   Haha.. πŸ˜ƒ

Catatan dari ibu yg insaf yg tak akan main game lg ye.  Sekian.




No comments:

Post a Comment

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.