Friday, August 3, 2018

Pesanan Untuk Isteri (18sx)

Kalau bukak FB kadang bleh pening baca isteri2 meroyankan drama yg tgh trending.   But I am sorry ai dah lama tak tengok drama Melayu...   becauseeeeeee  I can't speak Malay anymore uollzzz!!.  😝😝


Tak mo meroyan2...  berikut ada beberapa quote2 pesanan utk isteri2 di luar sana.


"Kejayaan seorang lelaki diukur melalui apa yang diperkatakan tentangnya oleh isteri dan anak-anaknya.  Wang dan kesempurnaan kehidupannya tidak bermakna apa-apa jika ia gagal dalam hal penting ini."


"Every woman deserves a husband who will ruin her lipstik, but not her mascara. So choose wisely gurlzzz."





"Kebaikan suamiku biar aku sahaja yang tahu...

Begitu juga kebaikan suamimu..  biar kau seorang sahaja yang tahu.. KECUALI... kau telah rela dimadu. "
.
.
.

Eh!.  Ada cerita pendek apa plak dlm paper kuning2 ni??.   Meh baca..

Credit kpd wassap group 

Hik hik...
Laksanakannya ye uollzz  kalau tak dilaknat malaikat sampai pagi.

12 comments:

  1. pesanan yang bagus..

    saya pun tak menonton drama melayu, bukannya tak minat tapi tak sesuai ditonton kadang tu bersama anak2 kecik

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Neither of them. I choose Fiqachu only.. Ann. 😝.

      Delete
  3. Samalah dgn akak, sejak kami anak beranak ada hobi baru, langsung tak tgok tv..

    Nak tamatkan langganan astro, kesian pula anak2 bila dorang berkumpul nnt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hobi baru apa Umie????. Woww. Meh la share..

      Delete
    2. Saya dah sharepn kt blog, Sam jer tak jumpa jalan "ke rumah", siapa suh buat blog lebih dr 1, kan kawan2 dah keliru, ha3

      Delete
    3. Ha'ah.. mana kunci ke rumah baru Umi tu?. Selalu saya buat lawatan yg Mimialya tu je sbb dah terprogram dlm kepala sejak 5 thn dulu kot?.

      Delete
  4. nice sharing. saya belum berkahwin tapi apa salahnya baca kan ? by the way, saya first time datang sini dan terus follow sini sebab suka dengan cara awak menulis. kalau sudi meh lah singgah blog saya hehe. saya followers ke 824

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Aisyah..
      Salam kenal dari Kak Mirror.
      Inshaallah nanti Kak Mirror singgah bila dah free.

      Delete
  5. Sama versi dgn cerita jawa

    Suami : "Mah..."
    Isteri: "Moh!"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ada ye?.
      Lagi pendek nampaknya versi jawa ye En Mat.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.