Wednesday, September 26, 2018

Bukan Menantu Pilihan

Saya sedang cuti ni.. anak2 pun tengah cuti sekolah jugak, tu yang mampu buat  "2 hours 4 hours blogging rule".  Haha..



Allah adalah sebaik2 perancang,  last week saya memang all out menyiapkan tugasan sampai 3 pagi, IRP pun terpaksa berkorban.. bukan berkorban apa, tido dengan lampu terang benderang.  Pagi2 saya bangun tros migraine akibat memerah otak kuat sgt terkejarkan deadline. 😅.

Rupa2nya minggu ni Allah nak suruh saya berehat.. tu pun alhamdulillah diselangseli melayan pertanyaan homestay,  sambil masak untuk family, basuh baju, mengemas rumah dsbnya.  Ahh itu memang rutin pun sekali pun tak cuti.   Kalau tak tentulah memalukan dan otak pun serabut tengok rumah tongkang karam.

Well... hidup tak semestinya kena terlalu sempurna..  apatah lg hingga menyusahkan orang lain, especiallynya pasangan hidup kita.  Saya berkata begini kerana teringat kata2 Mak Datin yg saya temui tempohari.

"Nowadays very hard to get a good wife.  Lagi2 kalau saya cari menantu dari kampung saya.  Mereka pasti telah membayangkan kalau hidup di Astroli (Aussie) ini harusnya gah2.  Lantas bila jadi isteri.. lantas komplen.  Yes it happened  to my friend.. menantunya komplen oh i am not your maid, why u ask me to do this and that?".   Ujarnya tentang bakal2 menantu bukan pilihan.

P/S : Itu beliau?.  Kalau bakal menantu Mama pulak??.   No comment.   Takut mama nak komen..  Chal.    Haha..








4 comments:

  1. hehehe skrang ni both menantu n mak mertua menakutkan=P

    ReplyDelete
  2. sometime both pun keliru, mana satu yang power...dalam drama banyak contoh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ann..
      Kekeliruan antara mereka tu rasa2nya akibat tak de chemistry.. atau kurang komunikasi.
      Main pendam2.. lantas makan dlm.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.