Tuesday, February 19, 2019

Lepak2 Petang

Best kan  kalau ada orang hadiahkan kita wakaf macam ni...  pahala terus mengalir meski kita telah mati.

Pic masa lepak2 petang  kat tasik dengan si Ain bulan lepas.  Sambil Mama setia mendengar kisah2 hidupnya.. 



Bangku2 wakaf "bertanda nama" macam ni merupakan pemandangan biasa kat sini.  So, gomen tak perlu lagi keluar duit banyak untuk mencantikkan tempat2 riadah.. sebab ada individu2 baik hati yg sudi sponsor. 

Mintak2 ada lah anak cucu sudi hadiahkan untuk Mama.   Nak bangku kat tepi mesjid bawah pokok anggur.  Macam CP Azrinaz kot tak silap dapat hadiah dari Brunei berbentuk  "tali air" untuk kegunaan sejagat.


Ok itu je nak update untuk hari ni...
Blogger Miss Mirror skg dah bertukar jadi PEMALU... hihi.


6 comments:

  1. tu mak saya selalu cakap.. kalau ada orang mintak sponsor sesuatu.. atau niat nak bersedekah barang/duit pada mesjid contoh nya.. niat wakaf..insyaa Allah pahala mengalir selagi ianya di gunakan.. kalau ada rezki lebih nak wakaf seketul surau terus.. waaaahh... (tapi aaaaammmiiiinnnn) mana lah tau kan.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah!. Niat yg mulia tu Aty.
      Kak Mirror doakan moga tercapai.
      Aamiin..

      Delete
  2. Boleh dapat tax relief tak kalau sewdekah bangku tu? hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti Kak Mirror confirm balik dengan lecturer.. menuntut ilmu blom katam ni. Haha..

      Delete
  3. alololo jangan malu2 sangat sis :D

    ReplyDelete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.