Monday, March 25, 2019

Jangan sampai jadi awan

Assalamualaikum and hi..
Ribut Veronica?.
Kawan ai hantar ni tadi, bertanya betul ke ni berlaku kat tempat ai ni?.





Ok.... setelah ai belek2 dan bermuzakarah dengan ahli mesyuarat cermin, kami memutuskan  ni mungkin kejadian yg berlaku nun kat Pilbara sana.    Ada terbaca amaran kat paper on line tu "penduduk dan pelancong diminta berjaga2.   Seeloknya duduk je dlm umah." 

( Walaupun berupa bencana alam, lawo plak pic2 ni,  sayang plak nak buang.   Credit pada yg mengirim ye).




Cantik kan langit kemerah2an....  tetiba teringat satu  madah...

"Ada orang umpama awan...
Bila dia tiada.. hari menjadi indah".

Hahahaha....

Aduhai... zalim sungguh madah pujangga  ni ye.   Sapa kat sini umpama awan sila angkat tangan?.

Sibuk bertanya orang,  entah2 ada je orang yg menganggap ai seperti awan2 larat atau awan kelabu hari nak hujan?.   Khe3...   ok bai. 


P/s   :   Selamat Hari Polis untuk semua polis di Malaysia.   Pssttt...  Polis2 kat Perth ni hensem2 uollz...  syyhh dah diam2.


2 comments:

  1. madah pujangga tu deep menusuk kalbu ehehe.. kak ! penah sekali CT kat Cervantes tu.. langit kaler pepel. lepas tu gagak banyak gile. terus tringat citer snow white masa witch tu nak menjelma ada gagak. hehe pngaruh tivi..

    ReplyDelete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.