Sunday, May 26, 2019

Lebur RM9, 000.00 gara2 nak keja di Australia




“Selepas itu, mangsa diminta untuk berurusan dengan seorang lelaki dikenali sebagai Sam menerusi aplikasi WeChat,” katanya dalam satu kenyataan, di sini hari ini.   Dipetik dari berita di atas. 

Berhati2 guyss.   Pemilik restoran kalau nak ambik staff.. tak de nya sampai nak import dari  Malaysia bagai.. sebab kat sini pun ramai orang cari keja.   Paling2 pun tentu mereka dah offer dulu pada sedara mara or kenalan rapat.  Use your comman sense ye. 

4 comments:

  1. Manusia ni ada masa mmg hilang pertimbangan, maybe sebab terdesak atau mmg tamak.. Kan..

    But, gelak sy baca nama org scammer tu "sam" .. Haha. Kebetulan pulak ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Aisy.. mencemarkan orang yg nama SAM je.. nasib baik lelaki.

      Delete
  2. I've heard a lot about this. One of my friend almost terjebak skli and I'm glad to hear that he didn't make it there.

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG!. But everything that occurs in life is definitely a resource and an experience that we can learn from and grow from.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.