Sunday, June 20, 2021

Rajin Pulak Cek Nuffnang

Assalamu ‘alaina wa ‘ala ‘ibadillahis sholihin..
(Cara bagi salam "rumah" yg tak de org. 😁).

Sapa kata tak de org.. berani ye Sam ckp tak de org.. semalam entah kenapa tetiba tergerak hati login nuffnang setelah lupa password!.   Eh!.   Bergerak juga juta2!!.  Hahahahaha..

"Sam.... kalau I jadi you.. hari2 I selfie dgn view yg cantik2 di sana.".   Ujar seorang teman.

Alahai sucinya hati temanku ini.. meski pun dah PKP bertahun2 dan kebosanan di rumah masih sudi nak tengok temannya ini ronda2..  ai sejujurnya rasa guilty untuk semua itu di sos med di saat ada sedara mara  yg ibarat  terpenjara di pencakar langit.

Because I've been through that ketika lockdown..

BTW, ini bukan org pertama yg request..  tapi tak pe la, biar lah ai jadi diri sendiri.  Blog syok sendiri.  Haha.   Janji ku bahagia.   Ada je ai selfie.. tapi untuk tontonan sendiri di IG story sbg rujukan hari muka.  





Merayau2 pun sekadar window2..
Nampak beg ni teringat teman blogger ai yg dah lama menyepi, usahawan dendeng & ketupat palas, Mama Miraki. Beg MARIKAI sekali pandang macam Miraki plak.. hihi.. jgn marah Mama kot tersedak2..



Meski kat sini ibarat dah kembali normal.. tapi ai pun bukan la dapat merayau sangat.  Biasa la ibu anak 3 campur 2 kucing.   

I love this quote..

"Kita bukannya azan maghrib yg boleh MEMBAHAGIAKAN SEMUA ORG yg menunggu utk berbuka.. kita adalah insan, ada yg bahagia dgn kita.. ada juga yg mungkin tak suka.. tapi jadilah diri sendiri.."


p/s.  :.     Happy to see my old friend and senior turns up again.  Such a good "come back" after a long blogging hiatus.


2 comments:

  1. dah tak nampak bayang BE dah kat Nuffnang

    ReplyDelete
  2. Saya lama tidak buka nuffnang. Hehe .macam sudah tidak kisah berapa dapat. Moga dapat seruan nanti. Amin.
    Alhamdulillah Puan Sam dapat juta-juta.

    ReplyDelete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.