Kat sini tengah public holiday arini, cuti easter. Tapi tak de mananya ai "cuti", pagi-pagi celik mata baru pukul 6, Boss ai dah sibuk tanya suruh settlekan masalah yang pending semalam. Ai cakap.. nanti lah tunggu pukul 8, sekarang nak "me time". Kekeke.
Hello Boss!. Dengar sini. Akibat terlalu busy sampaikan menu iftar pun baru dapat upload di siang hari ni tau.
Tak mo cerita pasal menu walaupun sedap ai masak. ๐Topic arini ialah pinggan mangkuk. Bukan tak ada mangkuk sambal yang cantik tapi jadi habit plak pakai plastik container tu je. Sebab berpenutup. Oh ya!. Ai tengok dah tak banyak sangat stok mangkuk corelle di pasaran Perth sekarang ni. Masa ai beli mangkuk besar ni, tinggal tu je ada. Harapan ai, moga nanti corelle keluarkan mangkuk kecik yg berpenutup plak supaya senang ai nak bubuh sambal.
p/s :. Anda pula bubuh sambal dalam mangkuk apa?. Ce share sikit. Thank you. Bubuh dalam mangkuk kristal pun comey kan?.
mngkuk apa pun comel tapi kalau mangkuk corelle, SA pun suka..nampak hidangan kita tu wow gitu...
ReplyDeleteKami gunapakai mangkuk apa yang ada, asalkan ruang letak atas meja cukup.. hehehe..
ReplyDeleterumah Linda kebanyakan barang2 nie plastik je...hahaha...anak2 kecik lagi, seram nak bagi guna hat mudah pecah nie...takot ibu dia jadi singa jadian nanti...
ReplyDeleterumah ana hanya ada pinggan batu dulu-dulu je hehe
ReplyDeleterumah ldy seratus peratus plastik.. sebab tangan lady ni kdg2 xboleh dipercayai untuk handle brg2 kaca.. maka kite tumpang tengok je la pinggang mangkuk kaca yang cantik2 di rumah orang.. hihihi
ReplyDeleteCantik kalau dihidangkan dalam mangkuk putih .
ReplyDeleteMangkuk keramik, tapi juga tak pakai tutup kak ๐คญ๐ . Kalo ternyata tak habis, dahlah masukkan kulkas, agak keras sikit, cuma kalo dikeluarkan lagi suhu ruang, masih sedap biasanya
ReplyDeleteSambal letak bekas tupperware, bertutup juga.
ReplyDelete