Saturday, June 15, 2024

Asyik terserempak

Assalamualaikum.

Thanks kepada yang concern apabila ai menyepi seketika.  Lebiu gurlz.   

Dah alang-alang ada yang bertanya khabar, maka ai update entry ini sebagai "pembuang sawang".   Lokasi-lokasi solat sunat hari raya aidil adha sekitar Perth (rujuk jadual yang disertakan).  Kot mana tau ada yang sedang berholidaying di bumi kangaroo ini dan nak solat raya.   Banyak kali juga kami terserempak dengan pelancong-pelancong Malaysia di shopping complex lately ni, tapi tidak pula ai bertanya adakah mereka ingin beraya di Aussie atau sebaliknya kerana ai bukan suka busy body.   Hihi.


Masjid Al Taqwa di Mirabooka.

Jadual : credit to my friend, Sister Sherry.
Oh ya kemarin terjumpa kenalan (obersea) kat mesjid, beliau kata kat Malaysia ada topi (tapi scarf) yang sangat cantik! Di belakang ada bunga (maybe sanggul kot.. jgn bonggol unta sudah ya).  Puas ai mikir, apakah yg dimaksudkan?.  Sebab beliau nak kirim kalau ai terjumpa di Malaysia.   Any idea guys?.  Thank you.


6 comments:

 1. Topi pegi pantai tu kot... Hihihi

  ReplyDelete
 2. Selamat berhari raya di perantauan!

  ReplyDelete
 3. Raya di perantauan eh ...seronoknya . Semoga dipermudahkan urusan awak di sana

  ReplyDelete
 4. topi tudung yana ke.. tapi xde bunga

  ReplyDelete
 5. SA tak pernah rasa beraya di perantauan...rasa nak cuba...tapi ntah bila..

  ReplyDelete
 6. JD maksud dia scarf kak? Topi tapi scarf? Bingung juga , harusnya dia kasih gambaran LBH detil 😅.

  Saya sebenarnya nak rasakan raya di overseas. Eh dulu pun pernah masa kuliah Penang. Tapi Krn Penang tak jauh beda dengan Indonesia, jadi buat saya sama suasananya . Maksudnya saya ingin coba rayakan di negara yg iklimnya juga berbeda. Belum pernah.

  Suami dah berkali2 Krn dulu papa mertua diplomat, jadi pasti mereka merayakan raya di Negara2 tempat papa bertugas.

  Tapi giliran saya ajak nak traveling saat idul Fitri, langsung menolak 🤣. Katanya lebih enak di jakarta merayakan, lebih meriah 😅

  ReplyDelete

"Lisanmu adalah Syurga Nerakamu."
Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.