Sunday, December 22, 2013

Bisikan suara menakutkan di tengah malam..

Tahukah anda, bunyi2 blender, vaccum akan melenakan tido seorang bayi.  Tapi itu utk bayi, ada pula yg ai pelik ialah......... bunyi suara TV menambah lena pada sesorang, bila tido je mesti on TV.   Oh anehnya... 


Mmg aneh dan ai  pernah rasa annoying kerananya... hinggalah semalam bila ai mengalami "kejadian misteri" pukul 3 pagi.. persepsi terus berubah.   Ai rasa memang betullah... tido kita akan lebih lena bila dgr suara2 pelik di sekeliling kita, rasa sedap je berkelubung di balik selimut.   Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz......


Waaaa misterinya kisah itu!!!.   Meh la dgr "cerita seram" ai ni you all.  Kesian tau ai, crita dgn org pun, takde sorang pun yg rasa scarry.... kih3..  Hanya you all je harapan ai utk sudi mendengar kisah misteri nusantara ni dgn penuh perasaan seriau dan cemas....  :D.    Cepat... sediakan bantal utk tutup muka...




Jeng jeng jeng!!.   Di suatu malam yg hening, tetiba ku terjaga dari tidur yg lena, terkejut oleh satu bunyi bising..

Zestttttttt.............. zettttttttt.......... bla bla bla....  prong preng... prong preng...

"Apa tu Bang?".   Ai tanya "roomate" ai,  IRP dgn nada cemas...  

"Henpon Qistina kot....".  Jawab IRP di balik kegelapan.

"Ringging tone?.  Kenapa ada suara orang??"  Ai bermonolog dlm hati..

Ai cuba bangun... ternyata suara itu datangnya dari sebuah beg besar.  Oh scarrynya!!!.

"Matikan.... matikan...".  Gesa IRP.

"Hmmm takutlah".   Ai segera menarik selimut.  


Suara itu makin kuat dan semakin jelas... Kedengaran suara Ruminah Sidek bercakap2..   suaranya agak mengerikan, disusuli  suara Nasir Bilal Khan.  Oh drama Tanah Kubur rupa2nya.   Pelik pulak, ringging tone ke tu?.   Ah persetankanlah.... ai terus menarik selimut, terasa tidurku semakin lena dilatari drama Tanah Kubur yg tak tau entah dari mana puncanya. 


Pepagi esoknya baru ai tau..... suara itu dtg dari lappy dlm beg travel.  Entah kenapa ia terON  sendiri pukul 3 pagi dgn youtube terbukak.. tak pasti la pulak.........  mungkin bebudak tak shut down dgn betul kot.    You all rasa kenapa?.  Pencelik2 IT sila jawab..








13 comments:

  1. assalam kak sam. uuuu. seramnya! dah la jam 3pg, cerita tanah kubur plak. huhu. entah ye, biasa laptop saya bila lipat skrin dia terus off/hibernate/sleep. misteri ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam....... hai Wani... miss u!

      Misteri kan.......... tp masa kejadian takde la insiden meremang bulu roma, Kak Sam tido je dgn lena. Itu yg musykil tu..

      Delete
  2. Ada setting time utk restart ke labtop itu Sam? Kalau ada memang boleh teron sendiri. Aduhai menakutkan aje sebab dah tengah malam buta..

    ReplyDelete
  3. Selalu berlaku kat ipad anak....tetiba bunyi suara....mmg seramlah weyh!

    ReplyDelete
  4. menakotkan...melainkan ada tangan pi on kan balik..laptop kalo tak shut down pun, tapi kita lipatkan ia, mesti hibernate macam tuh lah diam2 aja..
    misteriiiiiiiiiiiii..hahahahaha

    ReplyDelete
  5. halamakkk mmg seram la...sape la yang tumpang tgok tu agaknye kan..

    ReplyDelete
  6. malam tadi baca tajuk je... pg nie baru berani nak baca isi...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...