Wednesday, March 26, 2014

Jadi Blogger Jangan Sombong Sangat!

Adakah aku blogger yg sombong??.   Oh tidak!!.
Hmmmmm.... takde sapa pun yg cakap sebenarnya, aku sendiri yg tersangka2
secara syok sendiri.. (haha) angkara meng"ignore" tanpa sengaja email2 
pertanyaan dari silent2 reader.
Maaf ye wahai silent2 readerku yg dikasihi..
aku kan itu ari sibuk sikit.. ada urusan kat "angkasa lepas"..
skg dah kembali lapang..



Adik ni bertanya cemana nak hilangkan tompok hitam..



Bunyi macam tensen je Dik..  relax adik.. adik relax...
Biar bertompok hitam di wajah dik.. asal jgn bertompok hitam di hati..
Alkisah, Kak Mirror kan selalu rajin window2 shopping gitu kan..
Ni la Kak Mirror nak cerita satu pengajaran.

Kak Mirror ni jenisnya bila nyoping suka nyusahkan salesgirl..
I got to admit that.. hahaha..
sbbnya... lepas 1, 1 yg Kak Mirror akan cuba, tak kira la kasut ke, beg ke,
baju ke.. sampai bosan org yg jaga tu agaknya....  khe3..
sbb tu ler, Kak Mirror kena hati2 bila nak singgah satu2 kedai..
kena pilih salesgirl yg jenis penyabar... 
yg muka cam singa je, Kak Mirror
mmg lari  100 batu  tak jadi beli.



Arakian sorang salegirl ni mmg penyabar Dik orangnya, sopan santun, lembut tutur katanya.. sampaikan dlm ati Kak Mirror berbisik2..



"Untungnya sapa dpt dia ni... lemah lembut je bicara, wajahnya tenang.. pakkal je aku dah takde adik lelaki (eh aku mana ada adik lelaki punnn... ipar lelaki ada le.. itu pun dah kawin.. kekeke)."



Diakui, wajahnya mmg ayu Dik.. cuma kekurangannya pada tompokkan hitam yg melitupi hampir separuh wajahnya (birthmark).   Namun budi bahasanya yg tinggi itu melenyapkan segala kekurangannya itu.  Dia pun tak rasa rendah diri atas kekurangan itu dan Kak Mirror rasa pun, takde apa yg dia nak rendah dirikan pun sbb percentage kelebihan (nilai2 murni yg ada dlm diri dia tu) dah mengatasi kekurangan yg dia ada.   Serious!.




So, moral of the storynya Dik...  apa sgt nak digusarkan kalau setakat  adik  ada tompok2 itam seDOT dua kat muka.   Adik dah  berusaha buang pun kan.. (agaknya la) tapi dia nak jugak melekat kat situ, nak buat guane.. byk2 muka org lain kat dunia ni, kat muka adik jugak dia suka duduk..  Maksudnya apa tu?.   Muka adik terpilih!.  Kekeke..  So, tahniah and be happy!.







Email ni pulak tanya pasal jerawat.   JERAWAT??. Lain org lain  cara penjagaan. Kalau jenis genetik, yg tu Kak Mirror pun tak dapek le nak menolong melainkan menyarankan agar anda  merujuk kpd  Klinik Pakar Kulit, (klu kat KL tu mesti byk, kalau kat JB ni pun ada.. ce tanya Pakcik Google).   Ataupun cuba2lah gi pakar resdung, biar keluar segala ulat2 yg bertebaran di muka bumi melalui telinga dan hidung.  Kwn Kak Mirror yg pernah menjalani rawatan kata, after buat tu.. lega la muka dia utk sebulan dua sbb cacing2 yg menggigit2 tu dah keluar dgn byknya.  Tak mahal pun.. RM30 je sejam.



rajinkan diri makan buah tomato..



Lain2 email yg terdahulu dah tak mampu Kak Mirror nk print screen sbb masalah loading.. tapi cuma Kak Mirror ingat mmg sumenya tanya psl benda yg sama (mcm la muka aku ni licin sgt!!. Hahaha.. Ya Allah!.  Malunya aku!!.  Takpe, anggap je diorang ni bertanya sbb aku ni dah tua dan org tua selalunya byk pengalaman.. ahaks!).   Cuma sorang tu je yg Kak Mirror rasa pelik... nak tanya pasal relay?.   Apa tu Dik?.   Masalah percintaan ke?.  Jgn gusar2 sgt Dik... kalau ada jodoh, takkan ke mana hubungan adik dgn pasangan adik ye.


Alhamdulillah... dah balas pun email2 anda secara pukal, lega hati ahkak, terhindar ahkak dari menjadi blogger yg sombong.... pwewitt!!.  Kah kah kah.











4 comments:

  1. Dasyatnya kak mirror kita ni. Banyak email dia dapat... ish2.. bagus..

    tak jadi blogger pun tak boleh sombong ya.. memang sombong tu tak baik sifatnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde la byk sgt sampai jd standard retis2... cuma sbb bertangguh membalasnya tu yg jd byk tu Aisy. (angkara kesibukan itu ari).

      Delete
  2. MM, ni dah buleh jadi consultant ni..kekekeke

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...