Sunday, September 13, 2015

Mak Vouge Anak Selekeh

Tertarik dgn status teman dlm frenlist :-

"Aku tak faham...
Ada orang bergaya kemain..
Anak dibiar selekeh..
Kalau aku, biar siapkan anak
dulu.. baru diri sendiri..".



Puan2 pula... bagaimana?.
Aku?.  Hihi...Sib baik anak2 dah besar.
Pandai2 la ko Nak nak mendress upkan
diri.  Takkan aku plak nak kena
lilitkan tudung dorang one by one..
Mama pun busy..
Sebelum keluar.. nak kena masak..
ngemas..  kannn?.

Shashal je la yg masih
perlukan perhatian.
Sbb dia lelaki.  Manja plak tu..
anak bongsu la katakannn.
Ada 1 hari aku busy..
Tros masuk keta..
Kat tgh jalan baru perasan..
Eh pakai baju buruk budak ni!!.
Grrrrr!!. (baju segerobok Mama
beli, asik baju tu je yg dipakai).
Tros rasa spoil sepanjang jln.
Moral of de story..
Sebelum keluar pintu..
Cek dulu penampilan anak2..

Pakaian membentuk peribadi ye puan2..
Imam Malik semasa kecilnya..
ibunya sering memakaikan
jubah ala sheikh2.  And u know, dgn
penampilan itu ... memotivasikan
beliau menjadi seindah pakaian
itu dan akhirnya membesar menjadi imam yg unggul.

Subhanallah kan?.


OK Lah.. nak masak .   Pasni kalau bercita2 nak jadikan anak anda  seorang Perdana Menteri.. pakaikan dia blazer and neight tie ke mana2 ye.. puan2.. kikiki..










8 comments:

  1. Haha.. yela tp kalau budak2 dia usia naim cthnya, dah ada citarasa sendiri tp diorang tak matang.. kalau hari tu dia nak pakai bj ironman yg rm10 je, jenuh la marah pun dia tak nak dah palai baju lain yang lawa.. memang spoil mood masa tu.. kang orang ingat mak budak ni tak belikan baju elok ke bila nak bw anak berjalan? Adoi.. bersabar jelah kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - Hahaha.. ha'ah.. kdg2 dah beli kasut lelawo, selipar jugak jadi pilihan.

      Delete
  2. Erkkk
    Halamak mm, hany ni jenis xreti nk gayakan anak sgt. Haha selalu hany pakaikan adra baju ikut cuaca. Hahaha boleh tak cmtu? Kikikki 1) tengok cuaca 2) tengok ke mana nak pergi. Kdg kdg rasa jugak eh apsal burok benor aku pakaikan anak aku ni. Hahaha naseb lah nak. Ok mm, nnti hany belajar ye ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hany - really?. Jom berguru dgn Che Ta. he he.

      Delete
  3. Kalau mak bergaya anak pun kena lagi bergaya..hahaha..
    tapi kalau bapaknya yang menggayakan anak baju and seluar terbalik..dah pernah jadi ni..dari putrajaya ke shah alam..balik pulak ke Jusco sri kembangan baru perasan yer baju anak2 terbalik sorang baju terbalik sorang seluar terbalik..hahhaa

    ReplyDelete
  4. Macam-macam cerita jadi bila ayah menggayakan anak.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...