Thursday, April 13, 2017

Barang-Barang Yang Boleh Dibawa Ke Perth?

Barang-barang yang boleh dibawa masuk ke Perth?.
Menerima beberapa soalan berikut dari pelancong2 yang nak masuk ke Perth :-
.
.
1) susu baby boleh bawa?
2) single masuk ngan kawan2 kene     inquiry ker?
3) minuman 3 in 1 apa jek yg blh bwk msuk?
4) makanan frozen baby boleh bwk x?.

.
.
.
.
.
.
.
.

Jawapan :
.
.
Susu baby boleh bawa asalkan masih dalam bungkusan yg berlabel.  Dinasihatkan biarlah yg made in Australia mcm Fernleaf.   Makanan frozen (seandainya mentah such as daging dsbnya.. seeloknya jgn bawa langsung).  Nak bawak apa tu?.  Takyah frozen2... kat sini makanan fresh banyak.. beli je carrot kat Woolworth ke Coles ke.. blend!.  Hihi..

Minuman 3 in 1?.  Inshaallah boleh...tapi untuk segala yg dibenarkan yang Kak Mirror sebutkan di atas haruslah "dideclare" dalam borang (yg kita dapat dlm flight masa nak landing).. atau kat air port Perth.   Tick je kat kotak dlm form tu. Jangan nak tipu2 kata tak bawak tapi sebenarnya bawak penuh 1 dapur. Nahas nanti kena geledah.

Soalan nombor 2 :   takde pulak...boleh je. tapi kalau boleh.. kita sbg orang Islam... berjalan biarlah berteman mahram.. senang kan?.

Sekian.  Akan diupdate dari semasa ke semasa.


1 comment:

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...