Saturday, December 16, 2017

Bila Kakak Pun Masih Gagah Menuntut Ilmu, Si Adik tros terasa muda πŸ˜ƒ

 Ai terasa muda skg sejak kakak ai yg jauh lebih tua pun masih mampu menuntut ilmu di rantau orang (Mesir).  Baru sampai aritu.

Moga pulang dgn kejayaan.  Beliau tak bagi ai cerita kat fb.. tp takpe lah ini bukan fb pun.... hahaha. Lagipun bukannya uoll kenal kakak ai pun.

Oh ye... ai heran arini ramai org kat fb up status tgh makan buah delima.  Org2 Malaysia tgh buat kempen mkn buah delima kah?.  

Kat Mesir murah2 je delima kakak ai kata.  Aduh... ai dengar tros terliur.  Nasib baik buah2 tu ada je kat Perth ni... kat pasar.




Ni hasil tani kami belakang rumah.  




8 comments:

  1. Wahhhh bagusnya Sam adik beradik, gigih mencari ilmu.. tahniah

    ReplyDelete
    Replies
    1. T.kasih Umi.
      Kebetulan kami ni masing2 dpt suami yg menggalakkan. Klu tak.. payah juga. Dulu muda2 busy mengulit anak.. hihi.

      Delete
  2. Makan buah apa kat australia down under tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tomato ceri Ibu.
      Alhamdulillah melingkar2 tepi dapur.

      Delete
  3. Wow tomato ceri tanam belakang rumah je mis mirror

    green fingers ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Mazni... ada tanah sekangkang kera ni dptlah bercucuk tanam.

      Delete
  4. best nih kalau saya dapat tanam tomato ceri juga di rumah. kakak saya pun masih sibuk belajar sekarang ni, cuma adiknya dah malas nak belajar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh tahniah utk kakak. Moga beliau sukses.
      Try lah tanam tomato ceri.. senang nt nak buat salad.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...