Saturday, January 13, 2018

Malaysia Dah Bertukar Jadi London Ye?

Kawan2 dari Tanah Malaya memberikan updatenya tentang suhu di sana yg dah bertukar jadi London..



Mcm dah nak turun salji je tu??.  Woww syabas Msia!.  Ini di Johor.



25 degree di Kay Ell.


Ulu Sungai??.   Ko duduk sana ke Yt??.   23 darjah nampaknya.


Dan di Perth pulak dah bertukar sebaliknya.  Siang ni 30 C.   Tapi sebelah mlm sejuk.  Semalam pegi pasar, bergegas balik sebab tetiba suhu bertukar sejuk.

Tapi... setelah meronda 3 buah pasar di lokasi berbeza.






Ni mesjid Gosnel yg  sdg dlm pembinaan.

Mlm ni suhu di sana (Malaysia) dijangka lebih menurun berikutan penolakan angin monsun dari Filipina. . hingga 18 C di Kuala Krai. Lain2 antara 22 hingga 25. Jgn lupa selongkar jaket2 sejuk guyzz!.

6 comments:

  1. Betul Sam, tempat saya 24`c, masuk bilik air menggigil..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah boleh main jet ski depan rumah nampaknya Umi. Hihi..

      Delete
  2. Itu sebabnya, macam zaman kita kecil kecil dulu sejuknya. Alhamdulillah nostalgia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Dgr ada 1 surau kat Msia ada ketulan2 ais mcm salji. Kuasa Allah.

      Delete
  3. Salam perkenalan kak. GV follow blog akak ya. Ini pic ketiga GV tgk musim sejuk kat Malaysia, ari tu kat perak dan negeri sembilan. skang kat Johor pula. huhu. Cuaca dunia semakin berubah skang. Huhu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. GV - Thanks follow.
      Tetiba Akak pun confused Dik.. pix pertama tu edit ke betul?. Mcm salji pulak.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.