Monday, February 10, 2020

Corona Virus

Assalamualaikum uollz..
Sebut pasal corona virus.. mostly semua penduduk dunia jadi resah. 

Kat flight aritu sampai tak oder makanan, tahan pee dan mask pakai hingga sampai pintu umah.  Haha..


Kawan2 ai pun begitu.   Kami tak lagi salam peluk cium macam dulu.




"Duduk kat toilet awam jangan duduk Sam... Duduk atas angin. " Pesan beliau..

Kami gelak2.

Tahap paranoidnya tu sampai bleh sakit kepala. 

Kadang mereka saja gurau2 tak sihat, kawan2 yg duduk sebelah menyebelah pun ketakutan lari.  Haha..


So far.. apa yg kami lakukan ialah kurangkan aktiviti di tempat awam, hanya oder makanan berbungkus atau cawan kertas, pakai mask dan beli hand sanitizer.


Kalau rajin.. bawak pinggan mangkuk sendiri dari rumah... Kalau lg rajin.. masak sendiri ye puan2.



credit to Tuan Haji 







Ok bai.

p/s. :.    By the way... Don't be so worry.   Serahkan pada Illahi.   Baca doa atas tu..







3 comments:

  1. memang paranoid sebab bukan calang2kan ujian virus ni..
    takpe kak.. its normal begitu.

    ReplyDelete
  2. Satu dunia paranoid dgn virus ni..
    InsyaAllah.. Allah Maha Pemelihara..

    ReplyDelete
  3. Pagi ini kematian di China dah melebihi 1600 orang dan jumlah kes 69000 ..ngeri tak ngeri..

    ReplyDelete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.