“Kat JB nak makan kat mana?”. tanya hubby.
Hati pun berbunga2 bila sebut je JB. Rasa macam dapat nyawa pulak. 😂😂 Ai bukan kisah pun pasal makan, janji dapat ke sana. Lagi pun dah kenyang makan sea food di Mersing siang tu.
“Ada lagi tak bubur kat Sentosa tu?. Atau apa-apa je la kat Stulang. Atau singgah Angsana ke?”. Ai mengusulkan.
End up beliau bawa ke sini.
Sedap juga nasi lemak kat sini. Perkataan “juga” mungkin akan bertukar jadi “sedappp sangat” bila perut betul2 lapar. Tapi masa pegi ni, dah terkenyang makan macam2 kuih muih dlm keta sepanjang Jalan Jemaluang.
Tapi serious memang sedap nasi lemak ni, lembut berjintan.
Untuk mengelakkan terlampau kenyang, minuman ai sekadar oder sky juice je. Sangkakan bila sebut “nasi lemak ayam” ia sekadar nasi dan ayam, rupa-rupanya bersekali dengan telur dan papadom. Terus rasa macam tak boleh nak habiskan. Nasib baik ada “makhluk” yang menunggu bawah meja yang boleh membantu.
Sekadar sebuah pendapat peribadi.
SA pernah makan nasi lemak kat sini..siap amik kerang rebus dan ikan siakap bakar...ikutkan makan nasi lemak je dah cukup macam akak cakap tu..tapi biasalah saka makan kan..x leh tgok seafood tu semua...dari harga berpatutan jadi harga kayangan...pricey skit tapi puas hati..
ReplyDeletemasa belajar kat pasir gudang dulu selalu jugak pi senibong. paling rindu bubur nasi sentosa. lama tak pi JB.
ReplyDeleteExplanation dia pasal nasi lemak tu mmg menerujakan hahahaha... Kita kalau ke JB mmg tak tahu nak makan mana .. langsung tak reti huhu..
ReplyDeleteSaya kalo ke Malaysia lagi memang dah niat nak ke johor. Baca semua tulisan teman2 ttg kuliner Johor, trus kakak ipar pun pernah cerita kalo kuliner Johor sedaaap semua, memang teringin jadinya 😍😍.
ReplyDelete